Apple ar putea integra Baidu in lista motoarelor de cautare predefinite ale iOS 6

  Acum cateva saptamani au aparut speculatii care dadeau drept sigura introducere motorului de cautare Baidu in randul motoarelor de cautare web predefinite ale iOS 6, iar acum aflam informatii noi in legatura cu aceasta colaborare dintre Apple si gigantul chinez. Baidu este cel mai mare motor de cautare web din China, tara in care Google are o cota de piata mica, iar Apple pare sa fie interesata sa le ofere chinezilor ceea ce au nevoie, adica Baidu in locul Google.

  Un reprezentant al Baidu ar fi afirmat ca iOS 6 va avea intgrat motorul de cautare chinez, insa desigur ca oficial nimeni nu confirma aceasta mutare. Practic in China Safari ar putea face automat cautarile prin Baidu si nu prin Google, insa din meniul de setari al iOS utilizatorii pot alege motorul de cautare pe care il doresc. Chiar si asa, colaborarea dintre Google si Baidu este vazuta ca o tentativa a celor de la Apple de a se distanta de gigantul din Mountain View, iar realitatea nu este chiar atat de departe de zvonuri.

  Daca Baidu va ajunge sau nu in iOS 6 vom afla la WWDC 2012, in cursul verii sau in iarna, insa este clar ca Apple incepe incet incet sa renunte la Google.

2 COMENTARII

  1. in cursul verii sau in iarna, – poate in cursul toamnei ? dar nu al iernii
    colaborarea dintre Google si Baidu – Apple si Baidu, nu?