Unul dintre membrii consiliului de administratie al Apple foloseste un terminal BlackBerry in locul unui iPhone(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6lfC38NY4-E[/youtube]

  Millard Drexler este unul dintre membrii consiliului de administratie al companiei Apple si intr-un recent interviu acordat televiziunii americane CNBC a fost vazut folosind un BlackBerry in locul unui terminal iPhone. Avand in vedere ca vorbim despre unul dintre oamenii care decide cine conduce compania Apple, ne-am fi asteptat ca el sa foloseasca cel mai popular produs al companiei, insa lucrurile nu stau chiar asa. Pentru Apple imaginea conteaza si asemenea publicitate aparent negativa nu are cum sa fie trecuta cu vederea.

  Luna trecuta cei de la BlackBerry au atacat compania Apple si clientii sai printr-o campanie derulata in Australia, iar faptul ca unul dintre oamenii importanti ai Apple foloseste BlackBerry nu poate reprezenta un lucru bun. Eu sunt de parere ca orice membru al unei echipe de conducere a unei companii de genul acesta ar trebui sa promoveze produsele proprii cu orice ocazie, insa Drexler este de alta parere. Voi ce credeti, trebuie sa foloseasca iDevice-uri si Mac-uri tot cei din conducerea Apple?

19 COMENTARII

  1. Nu exista un produs perfect. In schimb, fiecare poate identifica un produs care ii satisface cel mai bine nevoile… Mi se pare normal sa ai libertatea de a alege. In cel mai rau caz, daca primesti un telefon de serviciu poti fi “constrans” ca pentru business sa folosesti device-ul respectiv. Insa pentru numarul privat este cu totul altceva…

    La mine in familie toata lumea are idevice incepand cu fiul meu de 2 ani. Pe mama mea in schimb n-o pot convinge sa renunte la BlackBerry 🙂

  2. NU categoric nu trebuia sa aiba decat iPhone mai ales ca era la un interviu cu media si are o functie importanta in cadrul Apple. De aici se deduce ca nu are incredere sau ca nu este confortabil cu produsele companiei la care lucreaza si acest lucru e grav.

  3. Poate nu ii place sa fie urmarit, sa i se monitorizeze traficul de net din safari sau fiecare mesaj sau mail trimis asa ca a ales BB. Ce e rau in asta.

  4. Pentru cei care nu ati folosit pana acum BB sau nu stiti prea multe despre el, va pot spune cateva atuuri care il fac unic in piata.
    -BB ofera cea mai buna tastatura fizica de tip qwerty din piata.
    -foloseste un APN specific care permite o compresie a datelor de aprox 10 la 1 , adica fluxul cuprins intr-un MB cu acest APN se regaseste la APN-ul standard folosit de restul terminalelor in cam 10 MB deci eficienta a costurilor.
    -tot traficul de date este trecut prin serverele RIM unde este encriptat si retrimis spre utilizator facand-ul cel mai secure la interceptarile neautorizate.
    – conform cu laboratoarele Connect, ofera valori foarte bune la capitolul emisie-receptie GSM si 3G peste media din piata.

    nu stiu daca respectivul oficial Apple foloseste BB din considerentele enumerate mai sus sau poate pur si simplu nu indrageste telefoanele de tip touch.

    O problema ar fi fost daca nenea asta avea un telefon cu Windows Phone sau Android cu touch.

  5. well evident ca fiecare isi ia ce e potrivit pt el … dar e ca si cand Papa ar aparea nu cu biblia ci cu Bhagavadgita … nu prea merge. Daca tu vinzi ideea ca Iphone e cel mai bun, atunci trebuie sa fii consistent cu marketingul firmei tale. Daca nu esti, atunci vin cei de la BB si spun “uite pana si sefii apple stiu ca fac un tel prost”. Stiind ca asta se poate folosi impotriva propriei companii … e obligatoriu sa folosesti produsele despre care sustii ca sunt cele mai bune, adica cele ale companiei tale. omul ala nu e un consumator obisnuit deci nu i se aplica regulile consumului obisnuit. ia ganditi-va ce impact ar avea sa-l vedeti pe zaone cu un SII in mall cata vreme el ne spune de atata vreme ca iphone e mai bun? n-ar da bine, nu ?

  6. Asta denota cred, ca acesti oameni nu au astfel de prejudecati… enumerate mai sus ! Bb Sunt pioneri ai tel inteligente care au avut o continuitate ascendenta stabila si au unele atuuri ravnite de concurenta ! Desi in ultimul timp trebuie sa recunoastem au cuncurenti seriosi …. Si Boby enumera unele din atuuri mai sus desi sunt limitati la unele app ! Pt mine si prietenii mei bb e o alternativa existenta !

  7. Stire de Can Can…..credeti cumva ca toti membrii board-ului Fiat conduc Fiat nu….? Sau la Tissot au ntoti cate un Tossot la mana….

  8. Daca datele trec toate prin acele servere RIM pt criptare , atunci numai pt aceasta securizare merita sa ai un BB. Lucru neegalat la Apple. Omul si-a dorit criptarea/securizarea datelor si restul e cancan. Ca un BB e mai sensibil/bun la receptie decat un Apple nu ar trebui sa contezeprea mult , respectivul om deafaceri e in buricul targului cu semnal maxim , nu e pe tarla la 30 de km de oras. Oare securizarea cea mai inalta de pe piata nu e un motiv suficient ca sa ai un BB? Nu apreciaza mosul designul reusit sau alte atuu-uri de la Apple. E simplu de inteles cum sta treaba , degeaba ti-ai luat un Apple si te afla tot orasul ce email-uri dai ,se stie ca la un anumit nivel ascultarea/urmarirea e meserie obligatorie , ca sa se stie “cum sta treaba”. Nu intamplator marea majoritate a oamenilor de afaceri/politicienilor din SUA au BB chit ca e un tel. de 10 ori mai urat(parerea mea doar).

  9. eu cred ca acela ii este telefonul de serviciu si sa fiu sincer si eu as folosi mai bine un blackberry ca tel de serviciu decat un iPhone… dar ca smartphone normal ca nu as folosi un blackberry… Blackberry-ul acela daca il scapi pe jos mai ai sansa ca o sa iti si mearga cel putin nu se crapa asa de urat sticla ca la un iPhone 4-4s…

  10. Urat pt unii frumos pt altii !! 🙂 Si cu prea ” multe ” butoane pt ceilalti !! Dar nu te … In gustul oamenilor !! Si daca e sa facem o lista de pro si contra …apai depinde si pt cine ! ? Intradevar e un tel pt ” afaceri” zic unele guri . Insusi Obama cand a fost ales a fost bai ca nu vroia sa si schimbe tel … un bb… Si se pare au facut ceva sa treaca informatiile prin sistemul lor de securizare urmarire. Si ca servarele nu erau pe teritoriu Nord American . Si dupa cum stiti mai exista o solutie ca sa nu fii ascultat( politicieni etc) sa i scoata bateria tel cea ce la bb mere la noi nu !!!

  11. Haha. Foarte tare tipul.
    Principalul atu al BB este securitatea. Daca adaugam si BES/ BIS ( cunoscatorii stiu ce e) si tastatura net superioara si mai punem si testele ( nu numai connect spune ca terminalele BB sunt superioare dpdv al semnalului) avem reteta unui telefon perfect pentru business
    Am incercat si eu migrarea de la Iphone la BB , ceea ce mi-a lipsit a fost diversitatea aplicatiilor ; poate nici diversitatea ci mai mult calitatea aplicatiilor.
    Acelasi lucru e valabil si pentru Android .
    Daca doar ar putea sa faca Apple un telefon care sa aiba si semnal /receptie bune ar fi perfect