Viitorul Nano SIM va fi fabricat in baza unui model conceput de catre Apple

  Dupa saptamani de zile in care Apple a intrat in dispute cu marii producatori de telefoane mobile pe marginea design-ului pe care ar urma sa il aiba viitorul Nano SIM, iata ca ETSI, organul european care reglementeaza design-ul cartelelor SIM, a decis sa standardizeze design-ul propus de catre Apple. Noul Nano SIM este cu 40% mai mic decat actualele micro-SIM-uri, are 12.3mm latime, 8.8mm lungime si 0.67mm grosime, dar va contine un ambalaj special care il va face comaptibil cu terminalele care functioneaza pe baza de micro-SIM.

We don’t communicate the specific details of how the decision was arrived at or which proposal was chosen. We now have an ETSI standardized format for 4FF. It’s no longer a question of one company or another, the industry has collectively made a decision. The new form factor was adopted by industry with the involvement of major mobile network operators, smart card suppliers and mobile device manufacturers. The new design will be published in due course in ETSI’s TS 102 221 specification, freely available like all ETSI standards from the ETSI website.

  Apple s-a folosit de voturile operatorilor de telefonie si de a celor a altor companii europene pentru a obtine standardizarea acestui design, iar el va ajunge cu siguranta in viitorul terminal iPhone. Schimbarea SIM-ului si a componentelor sale ar putea duce la o scadere a grosimii terminalului iPhone, insa componentele prezentate pana acum nu sugereaza existenta unei asemenea modificari.

5 COMENTARII

  1. Nu cred ca Carcasa apărută pe internet va fi de la nou iPhone, pare draguta ca idee, dar parca nu vin cu nimic nou la aspect si asta bă fi dezamagitor, dar tot va fi cumpărat cum a fost si cu 4s.

    Interesantă treaba cu nano simul sa speram ca vor profita la maxim de el si vor veni cu un nou concept interesant.

  2. O mica intrebare: e mai mic, DAR , ce aduce nou fata de vechiul sim?
    Asta e o intrebare cu talc, ca l-au micsorat putin si are si adaptor inclus nu e rau.
    Are macar cava functii interesante ?
    Zaone , merita un articol pe aceasta tema. Ce aduce nou simul propus de Apple. Restul e cancan…