Apple va lansa noi verisuni ale iTunes Store, App Store si iBookStore

  Dupa ani de zile in care magazinele virtuale de muzica, aplicatii si carti au fost doar “cosmetizate”, iata ca in aceasta vara compania Apple urmeaza sa lanseze noi versiuni ale lor. iTunes store, App Store si iBookStore pentru iOS sunt magazinele pe care Apple le va reface si se pare ca ne asteapta cateva noutati interesante. Schimbarile vor fi importante, iar ele se vor axa in principal pe sistemul de achizitionare al aplicatiilior si in secundar pe partea sociala a magazinelor, utilizatorii urmand a avea optiunea de a partaja, direct din aplicatiile din iOS, pe Twitter si Facebook link-uri catre aplicatii/carti/muzica.

  Chiar daca Apple va oferi o experienta mai placuta pentru descarcarea/achizitionarea aplicatiilor, compania nu va imbunatati sistemul care ne permite sa descoperim aplicatii noi. In momentul de fata este extrem de greu sa descoperi aplicatiile interesante care apar zilnic in App Store, iar Apple nu pare interesata sa imbunatateasca acum acest sistem. Utilizatorilor le este greu de descopere titlurile interesante care inca nu au fost promovate de catre dezvoltatori, titlurile care sunt oferite la pret promotional sau titlurile disponibile gratuit, iar Apple nu pare interesata sa rezolve situatia.

  Eu unul sunt foarte curios sa vad ce va schimba Apple la magazinele sale virtuale, insa am impresia ca aceste modificari nu ne vor de mare ajutor.