Apple si-ar putea dubla rezerva monetara pana la sfarsitul anului 2013

  In momentul de fata compania Apple are 110 miliarde de dolari in fonduri si diverse investitii, suma fiind impartita pe intregul glob. Cei de la Fortune estimeaza ca aceasta cifra se va dubla pana la sfarsitul anului fiscal 2013, compania Apple urmand sa aiba peste 200 de miliarde  de dolari la dispozitie. Ei spun ca pana in septembrie 2013, cand se incheie anul fiscal la Apple, compania ar urma sa aiba 205 miliarde de dolari la dispozitie si asta in conditiile in care peste 40 de miliarde de dolari vor fi cheltuiti numai anul acesta pe dividende si rascumpararea unei parti a actiunilor.

Bullish Cross’ Andy Zaky has published his estimates for Apple’s (AAPL) projected growth in cash and marketable securities through the end of fiscal 2013. If Apple’s earnings grow as he expects, the company’s holdings — currently at $110 billion — will reach $205 billion by September 2013. That’s more than the combined market caps of Intel (INTC), Hewlett Packard (HPQ) Dell (DELL),

  Eu sunt de parere ca analistii americani exagereaza, ca de obicei, informatiile financiare legate de Apple, insa e dreptul lor sa o faca.