Tableta iPad ajuta o companie aeriana sa reduca cu 7% greutatea avioanelor

7

20120604-110941.jpg

Inca de anul trecut am vazut primele companii aeriene interesate sa inlocuiasca vechile manuale si harti ale pilotilor cu noile tablete iPad ale companiei Apple. Atunci organismul american care reglmenteaza transportul aerian a permis utilizarea tabletelor iPad de catre piloti, unele companii aeriene grabindu-se sa le foloseasca. Ei bine initiativa americanilor a fost preluata si de o companie aeriana din Singapore care nu a pus tablete iPad in cabinele pilotilor ci in restul avionului, inlocuind echipamentele pentru entertainment.

Scoot Pte is offering Apple Inc. (AAPL) iPads to budget long-haul travelers after ripping out aircraft entertainment systems weighing more than two tons to save fuel.The tablets helped the carrier cut 7 percent off the weight of planes obtained from parent Singapore Airlines Ltd. (SIA) even after a 40 percent increase in seating, Chief Executive Officer Campbell Wilson said. The savings will help Scoot, which makes its maiden flight today, cope with fuel prices that have jumped about 36 percent in two years.

Schimbarea facuta de cei din Singapore a dus la o scadere cu 7% a greutatii avionului si asta in conditiile in care numarul de locuri a crescut cu 40%. Practic acum compania poate economisi bani seriosi din achizitionarea carburantului si totul multumita implementarii rapide a tabletelor care oricum ofera mai multe decat clasicele dispozitive pentru entertainment. Desigur ca in locul tabletelor iPad puteau fi utilizate orice alte tablete, insa produsul celor de la Apple se dovedeste a fi mult mai popular.