Prima Pagina Apple Japonezii dezvolta un ecran de 2.3 inch cu rezolutie 1280 x 800...

Japonezii dezvolta un ecran de 2.3 inch cu rezolutie 1280 x 800 si 651 pixeli per inch

  Lansarea Retina Display-ului a dat startul unei revolutii in industria producatorilor de telefoane mobile, majoritatea grabindu-se sa dezvolte ecrane cu rezolutie cat mai mare si cat mai multi pixeli per inch. Apple spune ca al sau Retina Display cu 326 pixeli per inch ofera imagini foarte clare pentru utilizatori, insa oare cum ar arata un iPhone care ar avea rezolutia 1280 x 800 si 651 pixeli per inch? Ei bine deocamdata nu stim, insa compania Japan Display ne da posibilitatea de a ne face o idee, deoarece ea a dezvoltat un ecran extrem, extrem de interesant.

  Numarul de pixeli per inch inclus in ecranul de 2.3 inch al japonezilor ne da de inteles ca rezolutiile Full HD pentru smartphone-uri ar putea deveni realitate in doar cativa ani si poate Apple va revolutiona din nou industria. Deocamdata ecranele exista doar ca si prototip si ramane de vazut daca tehnologia in baza carora sunt construite poate fi utilizata pentru a produce sute de mii de display-uri lunar. In viitor vom primi acest gen de ecrane drept un must-have in smartphone-uri si cred ca nu va trece foarte mult timp pana cand cineva isi va face curaj sa o foloseasca pe aceasta, sau alta asemanatoare.

 • Adrian

  Se pune de un mini iphone?:)))

 • Ion

  Stirea e veche.

  O intrebare ref. la articol, cum va revolutiona Apple din nou industria daca respectivul ecran deja la stadiul de prototip e facut de o firma japoneza?
  Probabil ca ecrane de genul vor avea toti producatorii peste cativa ani, si chiar daca ar cumpara Apple repede firma pentru a avea exclusivitate, ei tot n-ar fi revolutionat nimic, inovatia apartine japonezilor…
  Zic si eu….

 • Vasi

  Pai Apple va revoluționa daca il va implementa si il va vinde in milioane de deviceuri. Japonezii l-au gandit, dar daca ramane asa, la stadiul de prototip…si nu se bucura nimeni de el…nu se revolutioneaza nimic. :)))

 • @Ion: Eu am spus cu totul altceva, nu am zis ca il ia Apple si revolutioneaza industria cu produsul altora.

 • abc

  “Numari de pixeli per inch inclus in ecranul de 2.3 inch al japonezilor ne da de inteles ca rezolutiile Full HD pentru smartphone-uri ar putea deveni realitate in doar cativa ani si poate Apple va revolutiona din nou industria.”

  Zaone cam asta ar reiesi din aceasta fraza si parerea mea ! Asa vrei sa lasi de inteles si asta pare a fi logica ideii expuse de tine

 • @abc: Unde am spus eu acolo ca Apple va revolutiona industria cu tehnologia japonezilor? EI au facut un ecran de 2.3 inch cu rezolutie 1280 x 800 si 651 PPI, eu vorbesc de rezolutie Full HD, deci …?

 • asd.

  Ce rost are sa faci o rezolutie mai mare decat cea de la iPhone, daca ochiul uman nu poate deosebi decat un anumit numar de pixeli/inch?…Din cate stiu eu cel de la iPhone este cam perfect(dpdv al ochiului uman)….Deci ce trece peste(rezolutie mai mare ca cea a iPhone-ului), ochiul uman il percepe la fel ca si cel folosit acum…deci Full HD va fi acelasi lucru pentru ochiul uman ca si Retina Display…;)…

 • IPad2istul

  Va ganditi numai la ecrane pentru smarphone-uri. Dar la faptul ca aceste ecrane pot fi folosite la ochelari de realitate virtuala v-ati gandit?