Project Magenta va aduce un sistem de operare care va arata precum iOS-ul, dar va functiona pe alte terminale mobile

6

  Stiti cu totii cat de popular este iOS-ul si nu cred ca trebuie sa intram in detalii, insa astazi am pentru voi un proiect numit Project Magenta, iar rolul sau este de a reproduce iOS-ul companiei Apple. Dezvoltatorul proiectului vrea sa reproduca sistemul de operare de pe iDevice-uri folosind cod open-source si deocamdata scopul sau este sa reproduca, cat se poate de fidel, iOS 1. El nu doreste sa faca un sistem de operare care sa ruleze aplicatiile din App Store, ci vrea doar sa faca un sistem de operare care sa arate precum iOS-ul, dar sa ruleze si pe alte terminale mobile.

Magenta is an implementation of Darwin/BSD on top of the Linux kernel. It is made up of a number of kernel and userland components that work together. It is fully binary compatible with iPhone OS 5.0 (as in, it uses the same binary format). The final goal is probably recreating the iPhone OS 1.0 stack. I think this is a pretty feasible goal, considering the fact that there are so many open source libs that can be used to replace the proprietary libs used by Apple.

  Deocamdata software-ul functioneaza numai cu ARM v7, insa el este cosntruit avand la baza iPhone OS 5.0 SDK, deci compatibilitatea cu cele mai noi procesoare ARM poate fi implementata in viitor. Ideea din spatele proiectului cred ca este extrem de interesanta pentru chinezii care cloneaza iDevice-uri deoarece ar avea la dispozitie un sistem de operare care va arata/functiona precum iOS si asta i-ar ajuta extrem de mult. Nu se stie unde va ajunge proiectul, insa in cateva saptamani ar trebui sa fie disponibila prima versiune a OS-ului dezvoltat in cadrul sau.

  Mai multe detalii despre Project Magenta gasiti aici.

Will it run iPhone OS apps?

* No, because I’m not aiming to have compatible high level frameworks. Just think about how much work is required to have a 100% compatible implementation of UIKit or Celestial. HOWEVER, the CoreOS part should be 100% (or 99%) compatible. Just not the higher level OS. If you’re just interested in this because it will “run iOS apps” please go away.