Microsoft Surface, iPad si reactia utilizatorilor

Nedrept, dar adevarat.

via.

49 COMENTARII

  1. Pacat,dar nu e tarziu;),un surface de ala chiar arata ok si chiar cred ca cel cu rt isi va merita banii,pentru ca nu cred ca va exista lag sau alte cele ce vdm la android

  2. Sunt curios sa vedem ce preturi vor fi ptr cele 2 variante. Daca RT va fi la acelasi pret cu Ipad 3 sau putin mai ieftin este un produs interesant.
    Intradevar sunt putine aplicatii acum,insa fiind vorba de Windows chiar nu-mi fac probleme ca va “exploda” marketul lor foarte curand.
    Interesant este faptul ca ceea ce ne-a fost prezentat ieri nu este chiar o tableta,este mai mult un netbook prin faptul ca vine cu tastatura separata( virtuala sau fizica). Este un fel de struto camila care ar umple golul dintre tablete si laptopuri( eu unul mi-as cumpara dc costul sau este sub 1000 $ la varianta de top-spatiu hdd,mem,proc etc).
    Cert este a arata f bine,s-a pus accent pe un design placut si chiar innovator.
    Cu siguranta colaboratorii OEM ai lui Microsoft vor incerca sa ridice stacheta cu produsele pe care le vor lansa pe in baza Win 8. Dc o firma de software a scos un hardware atat de bun cei care produc ptr Microsoft cu siguranta ne vor uimi in scurt timp. Totul spre binele nostru.
    Parere personala ref la tablete : Apple no.1 acum. Samsung no.2. Microsoft va fi No.1 in mai putin de 2 ani si apoi Apple si pe ultimul loc Android.
    Totusi sa vedem cu ce vine Google-ul . OS-ul lor poate fi interesant. Can’t wait for the WARS of TABLETS late 2012 🙂

  3. In viziunea unora ca caff sj a meritat mai multă atenție… E ca in reclama aia cu pampersii pt bebelusi de demult: ” eu fac toată ziua pipi pe canapea…de ce oare?”… Așa si cu Apple si fanii săi! Sper ca caff înțelege aluzia!

  4. Era mare nevoie de asa ceva, ne aduce cumva pe toti cu picioarele pe pământ…incepand cu Apple si terminand cu KFF :)) . Acum depinde numai de Microsoft, sa fie la nivelul asteptarilor pana la capăt

  5. daca este acelasi pret cu ipad clar aleg surface:)… in 3 luni vei putea face mult mai multe lucruri pe asa ceva decat pe ipad

  6. Cat de stabila d.p.d.v. software o sa fie? mda… grea intrebare! eu sper ca intr-un final sa nu mai lanseze Apple “cel mai bun laptop din lume” si nici “cel mai dorit laptop din lume” si nici “cea mai vanduta tableta din lume”, dar asta nu tine absolut deloc de Apple ci de (ca`n Lost) “the others” . Si sper asta nu pentru ca am ceva cu Apple, ba chiar sunt fan si-mi iubesc air`ul dar daca asa ceva se-ntampla sigur or sa iasa doar lucruri bune de peste tot ! sper sa intelegeti mesajul si sa nu-l rastalmaciti.

  7. Pentru mine lucrurile sunt foarte calre… 1 imi iau wp 8 imediat cum apare si 2 Surface imediat cum apare…. si lucrurile vor sta cam asa.

    1. Pc . 40-50 mil …. pt jocuri programe etc
    2 Surface pt mobilitate
    3 Nokia wp 8 😀

  8. Buna intrebarea asta ” Daca Microsoft ar fi brevetat tablet pc-ul cum ar fi fost oare? ”

    Totusi pana la Apple eu n-am auzit de atatea procese legate de patente….

    E o vorba de umbla pe net de ceva timp “HTC / Samsung / IBM / M$ innovates, Apple litigates.”

  9. S-a vazut ce succes s-a avut cu WP7, 2% din piata dupa 2 ani , si cu o firma , Nokia cu un picior in groapa . De ce ar fi diferit pe partea de tablete ? Zi Balmer si ai spus tot .

  10. Nedrept de ce ? Sa fim seriosi nu se poate compara ce a prezentat Gates cu iPad. Aia era o tableta cu xp pe ea pe care o manuiai cu un amarat de stilus. Plus ca era grea ca un pietroi.
    Produsele trbuie sa le faci cand tehnologia iti permite pentru a le putea face bine nu sa arate ca un prototip greoi , sa faci ceea ce vrei si sa le prezinti la momentul oportun , iar asta este numai si numai meritul Apple.
    Cat despre surface eu nu zic ca este o copie ci doar inspiratie ca toate tabletele post ipad ceea ce nu e neaparat rau , iar w8 pare mult mai smooth decat orice android , acum sa vdm promovarea si preturile .

  11. @daca avea succes aia din 2002 in 2010 ipadul era o tableta la ani lumina fata de aia ce avea microsft .. nu uita ca in ultimii ani tehnologia evolueaza de cateva ori mai rapid decat o face inainte

  12. @KFF…. Lucrezi la APPLE? traiesti de pe urma lor? cati ani ai? nu faci decat rau acestui blog… sa stii ca totul tine de alegere… in moemntu de fata si androidu ofera ceva ce nu are apple si invers… ce e mai bun pt tine nu inseamna ca e mai bun pt toata lumea! fi rezonabil !

  13. Din filmuletul de prezentare a tabletei Surface, se vede ca arata super. Si prezentarea in sine face mult. In fine, tableta din 2002 avea ecran rezistiv, si nu numai: aplicatiile erau 0 barat (chiar si pe calculator), jocuri nu prea existau, si va dati seama ca puterea de procesare la vremea aia era fix pix. Chiar si calculatorul era un nimic, rula un amarat de Windows 98 (vorbesc de cumparatorii finali, nu de cei din institutii), internetul tiuia in modem si telefon (cine a folosit Dial-Up stie). In fine, ideea era una futurista, insa tehnologia era la pamant.

  14. Asta este genul de articole care m-a facut sa accesez acest blog. Ma bucur sa vad ca inca mai exista speranta cu tine Zaone. Nu Apple a inventat tot pe lumea asta contrar a ceea ce spun ei.

  15. Astept totusi un raspuns pertinent .

    Un raspuns la intrebarea : unde sunt tabletele lansate de Bill Gates si de ce nu le vedem azi in magazine ? Din 2002 pana in 2012 ar fi trebuit sa vanda 200 de milioane de bucati cred .

  16. un lucru e clar… cand 2/3 producatori se bat, lucrurile devin competitive, cu inovativitate, si in cele din urma pe o piata suprasaturata cu preturi mai mici si softuri accesibile.

    succesul lui apple se datoreaza calitati si a unei nise fantastice. dar au construit ani buni de zile pana au ajuns acolo.

    eu unul zic ca avem numai de castigat din asta

  17. Chiar asa KFF.
    Oare unde sunt avioanele care se numesc Wright Brothers ?
    Sau Motoarele care se numesc Henri Coanda ?

    sau stai… ca ei nu au facut primul aparat de zbor si respectiv primul motor cu reactie. Boeing si Airbus au inventat astea.

    Daca cineva a luat o idee deja existenta si au inbunatatit-o, nu inseamna ca eu inventat ceva. Da, Apple a reusit cu iPad-ul ceea ce Microsoft nu a stiut atunci. Dar asta nu le da si dreptul de a se numi inventatori. Apple a dezvoltat alte briz-brizuri ca sa te faca pe tine sa fii cu ochelari de cal.

    Pentru mine, la prima vedere, Microsoft Surface ma impresioneaza mai mult decat iPad-ul.

  18. Poate ca Gates a “inventat” tableta, dar Apple a stiut sa o refaca si sa o introduca publicului, ceea ce a contat enorm. E ca si cum eu as inventa automobilul, dar cum ti-l vand fara volan, este egal cu zero. Il iei, iti place, dar nu poti sa il folosesti. Primul care inventeaza tableta e cel care o ofera publicului cu tot ce ii trebuie ca sa se bucure de ea. O masina fara volan nu se numeste masina…cum nici o tableta fara utilizatori nu se numeste tableta.

    Si da, tableta se pare ca va fi un concurent serios cu iPad. Tastele sunt ultra bestiale, iar la design au ales varianta cea mai potrivita!! Totul pare lucrat cu gust, au fost atenti la detaliile cele mai fine.

    Dar asa si trebuie. In felul asta Apple, va trebui sa lupte sa revolutioneze tehnica actuala si ce exista in tablete.

    Si din asta doar noi vom avea de castigat. 😉

  19. Nu stiu ce se intimpla cu windowsul.Il instalezi iar dupa o saptamina merge ca o moarā.Emailul este virusat.In banca imi este frica sa ma loghez de pe laptop.In schimb Ipadul si Iphonul functioneaza ca si in prima zi.Chestia aceea cu tastatura la tableta windows este interesanta dar inutila.Am o tastatura apple noua pe care o maninca praful deoarece nu am avut nevoie sa o folosesc vreodata.Cit despre lipsa aplicatiilor ce sa mai comentez…..

  20. Surface a fost prezentat ca un boom al lui Microsoft dupa ce s-a lansat iPhone
    De atunci am vazut doar in filme acel sistem si pe alocuri in muzee mari si Europa
    Nu toata lumea e geek ca sa poată folosi surface …este nevoie de ceva simplu e utilizat pentru toate varstele așa cum e iOS

  21. Multi de aici suntem “iubitori de Apple”si cred la fel de bine ca multi am fost dezamagiti de inovatiile din ultima perioada ! Probabil ca “dezmortirea” Microsoft va fi un castig pt noi iar pt cei de la Apple, daca nu se trezesc , va insemna declinul ! Cred ca trebuie sa constientieze ca nu le vom mai cumpara produsele doar pt…update-uri ! Apple…trezeste-te ! Chiar vei avea un competitor pe masura !

  22. @Flo u ai vazut ce preturi au zis ca o sa aiba la surface ? preturi asemanatoare ultrabook-urilor. Deci nu cred ca va acapara piata tabletelor. Mie unul nu-mi place windows pe tableta si nicidecum acel metru ui. Prea mult chesti prea multe chichite. IOS e mult prea simplist si destept! Apple va cadea daca lansarea iphone 5 va fi un esec ceea ce nu cred!

  23. Si iti mai zic ceva The New Ipad poate fi numit un update. Poate ca apple are deja pregatit Ipad-ul care va fi numit Ipad 3 numai ca nu au vrut sa il lanseze din motivele ca sunt no.1 pe piata la tablete. Steve Jobs a ramas in sufletele angajatilor si stiu ce au de facut mai departe. Toti vor nimeri o inovatie!
    Off: Cat despre Iphone 4s nu am fost foarte surprins, dupa cum am spus vdm cum ramane cu iphone 5!

  24. hmmm… doua antene pentru wifi…semnal mai bun, insa autonomia bateriei? Un mare semn de intrebare mai ales ca din cate am vazut in prezentarea celor de la microsoft, nu prezinta nicio informatie referitor la acest capitol deloc de neglijat atunci cand vine vorba de portabilitatea pe care o invoca…in rest, foarte utile inovatiile si faptul ca poate rula windows 8 e un pas pe care sper sa il faca si cei de la apple in urmatoarele generatii de ipad

  25. Alexu..recunosc chiar nu stiu cu ce pret o sa vanda Microsoft tabletele(aspect determinant …evident) si mai recunosc ca am fost “desumflat” de lansarea 4s ! Observ spre sfarsitul comentariului tau o dorinta asemanatoare cu cea exprimata de mine: sa lanseze ceva…”WOW”

  26. Starea de spirit a lui KFF poate fi citita uitandu-va la un quote pentru AAPL. M-as bucura daca Apple chiar l-ar plati cu ceva pentru cat de infocat este. Exista o masa critica de oameni ca el care va lauda orice face Apple si va critica, pe nederept, orice produse ale concurentilor. De aceea Apple nu are cum sa ii nemultumeasca vreodata oricat de banale ar fi update-urile software/hardware.

  27. @KFF: Au spus ca preturile pentru Surface cu Windows RT vor fi “competitive with a comparable ARM based tablet” iar pentru Surface cu Windows 8 vor fi “competitive with those of ultrabooks”. Daca tu si cei de la businessinsider intelegeti ca asta insemna 700$/1100$ inseamna ca nu intelegeti cuvantul competitiv.

    Oricum, fie vorba intre noi, nu ma deranjeaza sa dau 1100$ pentru un Ivy Bridge cu un sistem de operare pe care sa pot si creea continut nu doar sa consum. Utilizatorii business vor trece urgent pe Windows 8.

  28. @KFF..cu multa rabdare iti citesc comentariile.. crede-ma pe cuvant ca esti putin depasit ,maturizeaza-te si invata sa-ti cheltui banii pe Apple atunci cand inoveaza…nu cand updateaza…esti destul de mare cred sa nu te mai educam noi aici ! Rugamintea personala este sa inveti sa respecti si opiniile noastre…poate ca suntem mai iubitori de Apple decat esti tu ! Si tot mi-am adus aminte de un prezentare video realizata de tine cu destul timp in urma intr-un magazin Apple…nu pot uita imaginea cu degetele tale care tineau un Iphone …daca ar trai Steve Jobs sa vada cine are bani sa-i cumpere un produs !
    Zaone sper sa-mi lasi comentariul asta ca deja ma lasa nervii:))

  29. Da, sigur ca l-am citit. Si unde tu zici ca “Tabletele cu Windows RT (ARM) vor incepe de la 700$” ei zic ca “We’ve heard that Microsoft is charging Windows 8 PC makers $80-$85 per copy for the operating system. At that price, device makers will be forced to charge $500 to $700, even for ARM-based Windows RT tablets.” Practic tu zici ca preturile ar incepe la limita de sus care au dat-o ei pentru tabletele cu Windows RT. Ce concluzie sa trag de aici, ca nu ai inteles articolul celor de la BI?

  30. dumnezeule…n-o stii??????? roaga pe cineva…poate isi mai aminteste exact acea prezentare in ce perioada a fost ,poate primesti un link…:))) era KFF..”rapitor” de ingrijit (unghii cu …”brazda” pe sub ele)..dar tasta pe iphone in magazin Apple:)))..Paris

  31. Da da l-am gasit :))… totusi sa vedem cum v-a sta cu securitatea cei de la microsoft. Din punctul meu de vedere pe windows 7 cu un antivirus decent ai destula securitate deci pot spune ca au avansat. Despre windows 8 nu pot sa ma pronunt ca nu m-am documentat foarte mult dar sper sa vad imbunatatiri. M-am cam plictisit de windows 7 cu toate ca are 1 an pe acest sistem si nu probleme cu el!

    In alte subiecte as vrea sa vad o concurenta imensa in urmatoarele luni. In 2013 poate avem norocul ca tehnologia sa se ieftineasca radical de cum o stim acum.

  32. Am fost multă vreme un “anti-fan” Apple, pentru ca nu mi-a plăcut politica lor rigida fata de utilizatori (nu poți schimba componente in laptop, nu-ți poți lua baterie la telefon de la magazinul gsm din colț pe care sa o schimbi cu usurinta etc.)
    Am trecut (cam greu) de la Nokia E71 (Septembrie 2008-Septembrie 2011) la iPhone 4 (Octombrie 2011- …), in condițiile in care telefonul este, pentru mine, in primul rând un instrument de lucru, ca mistria pentru zidar.
    După 6 luni de folosit IPhone 4, pot spune, fără exagerare, ca sunt atât de mulțumit încât nu-mi trebuie alt telefon, in condițiile in care îmi permit, economic vorbind, sa-mi iau oricare dintre telefoanele “destepte” de pe piata.
    M-am jucat cu o grămadă de tablete, si niciuna nu mi s-a părut ca merge atât de fluid ca iPad.
    Mi-am luat iPad 3 când a apărut, ca pana la lansarea lui nu mi-am dorit o tableta, am respins ideea.
    Pot sa zic, după 6 luni de folosit iPhone 4 si aproape 3 luni de folosit iPad 3, ca, in ciuda câtorva minusuri, in ansamblu jucariile sunt atât de bine gandite si executate, încât experiența folosirii lor mă face sa nu-mi trebuiasca altceva din segmentele astea de produse.