Apple ar putea creste cu pana la 25% salariile angajatilor din magazinele retail

  Magazinele Apple sunt fara discutie unele dintre cele mai interesante din lume, anual sute de milioane de oameni calcandu-le pragul pentru a testa sau a cumpara produse ale companiei americane. Prin intermediul acestor magazine se vand lunar produse in valuare de miliarde de dolari si se pare ca angajatii companiei Apple ar urma sa primeasca mariri de salarii de pana la 25%, in functie de zona in care lucreaza si de vanzarile magazinului. Aici v-am prezentat o lista detaliata a salariilor primite de catre angajatii Apple si un vanzator primeste intre 9 – 15$ pe ora, in timp ce in Genius primeste pana la 30$ pe ora, deci cresterile salariale ar urma sa fie importante.

Employees began learning of the raises in face-to-face meetings with managers last week, according to three Apple employees in various regions across the U.S. The raises, which are based on performance, will begin appearing in paychecks around the middle of July, two of these people said. The overwhelming staff complaint during an internal review was wage levels, one employee said. Higher-level retail staff, such as its “Genius” tech support teams and “Creative” educational teams were among the most frustrated, this person said. At one store, another employee noted, a nearby competing Microsoft Corp. (MSFT) retail shop had begun poaching employees by offering promotions and higher wages.

  O crestere a salariilor era asteptata si este normala avand in vedere ca Apple are o rezerva monetara de peste 100 de miliarde de dolari, iar magazinele sale joaca un rol extrem de important in procesul de distrubutie a iDevice/Mac-urilor. Indiferent ce face Apple in SUA, eu sper ca un magazin al companiei sa se deschida in curand si in tarisoara noastra.