iOS 6 – performante si probleme

  Am spus deja de cateva ori ca iOS 6 este cea mai stabila versiune beta a unui iOS lansat vreodata de catre Apple si imi mentin afirmatia, desi trebuie sa mentionez cateva lucruri intalnite in utilizarea sistemului. Am un iPhone 4S, teoretic cel mai puternic iPhone produs vreodata de catre Apple, si cand utilizez iOS 6 sesizez rareori ca sistemul “agata” in mod inexplicabil. Las deoparte aplicatia Maps care imi pune serios la incercare 4S-ul cand incarc modului 3D FlyOver, insa o experienta asemanatoare am intalnit-o cand utilizam Safari pentru a ma localiza prin GPS folosind Google Maps, sau cand utilizam diverse aplicatii.

  Este adevarat ca iOS 6 functioneaza in proportie de 90% foarte bine bine, insa uneori chiar si o simpla trecere de la o pagina la alta a Springboard-ului genereaza o usoara urma de lag. Ca sa fiu sincer presupun ca e vorba de un cod neverificat complet, pentru ca in rest 4S-ul functioneaza foarte bine, chiar nesperat de bine avand in vedere ca vorbim despre iOS 6 si ca Apple trebuie sa ii limiteze performantele pentru a vinde iPhone 5. Ma astept ca in versiunea finala a iOS 6 sa existe diferente notabile intre iPhone 3GS(daca va mai fi suportat), iPhone 4, iPhone 4S si noul iPhone 5 deoarece Apple face o diferentiere de genul acesta in fiecare an pentru a convinge utilizatorii sa cumpere cea mai recenta versiune a iDevice-urilor.

  In ceea ce priveste bugurile, nu pot spune ca nu mi s-au inchis din senin cateva aplicatii sau ca nu mi s-au blocat de cateva ori aplicatiile Settings sau Phone, insa lucrurile acestea mi se intamplau intr-o oarecare masura si in iOS 5. Ceea ce ma deranjeaza este ca uneori tonul de avertizare pentru email-uri este rulat la cateva secunde dupa ce pe ecran apar mesajele si ecranul se stinge, iar eu ma gandeam ca Apple a rezolvat aceste probleme. In final diferente mari fata de iOS 5 nu exista, in ceea ce priveste bugurile, cel putin nu in cazul meu.

  In concluzie, pe iPhone 4S iOS 6 functioneaza foarte bine in majoritatea cazurilor, exista mici scapari insa cred ca ele tin mai mult de versiunea beta a sistemului si nu de altceva. Voi ce experienta ati avut?