Prima Pagina Apple Iata ce eforturi a facut Apple pentru a construi carcasa tabletei iPad

Iata ce eforturi a facut Apple pentru a construi carcasa tabletei iPad

  In anul 2010 Apple lansa prima versiune a tabletei iPad si uimea lumea intreaga prin dezvoltarea unui produs care nu doar ca arata bine, dar aducea si o functionalitate de care multi credeau ca nu au nevoie. Lasam la o parte software-ul si ne concentram pe hardware acum deoarece pentru a construi carcasa tabletei iPad, Apple a fost nevoita sa importe aluminiu de inalta calitate dintr-o mina din Australia. Asta sustin cei de la New York Times, care spun ca Apple si-a asigurat o buna parte din productia globala a acelui tip de minereu special pentru noua sa tableta.

Microsoft learned through industry sources that Apple had bought large quantities of high-quality aluminum from a mine in Australia to create the distinctive cases for the iPad, according to a former Microsoft employee involved in the discussions, who did not wish to be named talking about internal matters. The executives were stunned by how deeply Apple was willing to reach into the global supply chain to secure innovative materials for the iPad and, once it did, to corner the market on those supplies.

  Apple a avut intotdeauna idei interesante pentru care a fost nevoita sa cumpere masinarii sau materiale speciale si exemplul tabletei iPad poate fi completat de episodul in care Apple a achizitionat masinarii speciale pentru a produce carcasa unibody a Mac-urilor. Cei de la Apple nu se tem sa incerce tehnologii noi sau sa foloseasca materiale rare pentru a isi dezvolta produsele, iar toate aceste riscuri pana acum s-au dovedit a fi pe deplin meritate deoarece produsele Apple sunt unele dintre cele mai populare din lume.

 • victor0987

  Conform unor analisti economici din Forbes Magazine, Apple ar intentiona sa-si foloseasca o parte din rezerva monetara in achizitionarea intregului lant de productie, incepand cu zacaminte, transport, linii de productie si desfacere, cea ce ar asigura flux constant de produse dar ar incomoda si concurenta in special pe piata metalelor rare.

 • Eu-Bibi

  Sa nu uitam ca ei sunt si primi care au construit un telefon fara a folosi plastic…

 • Marius

  … your home button is plastic as well as some of the internal parts…

  Poate nu stiati dar plasticul este materialul cel mai apreciat si folosit de designerii de produs. Nu va tot umflati in pene cu sticla si aluminium, pentru ca din acest motiv folositi tot felul de huse, bumpere si protectii oribile.

 • Hybrid

  @ Marius cine foloseste huse ? vorbeste pentru tine..

 • Liviu

  Sa nu uitam ca Apple nu se omoara după plastic, insa se omoara după COLTAN. Am fost in Africa si soarta mi-a dat șansa sau nesansa sa aud de la sursa cum se extrage acest minereu blestemat folosit cu precădere in industria tel. celulare si laptopuri. Cautati va rog pe Google acest cuvânt si veți citi/vedea/auzi istoria blestemata a acestui minereu scos din adancuri de către copiii africani pecetluiti de soarta la sărăcie vestice. Așa ca atunci când tineri un telefon mobil in mana sa ca amintiti de povestea crunta a micutilor exploatati de la o vârsta prea frageda. Africani pronunta numele acestui minereu cu multă mahnire iar fata li se intristeaza numaidecat. Căutati va rog frumos acest cuvânt COLTAN pe Google , nu va ia mai mult de 5 minute ca sa aflați despre o tragedie despre care marea majoritate a europenilor nu au auzit-o niciodată …