Iata ce eforturi a facut Apple pentru a construi carcasa tabletei iPad

  In anul 2010 Apple lansa prima versiune a tabletei iPad si uimea lumea intreaga prin dezvoltarea unui produs care nu doar ca arata bine, dar aducea si o functionalitate de care multi credeau ca nu au nevoie. Lasam la o parte software-ul si ne concentram pe hardware acum deoarece pentru a construi carcasa tabletei iPad, Apple a fost nevoita sa importe aluminiu de inalta calitate dintr-o mina din Australia. Asta sustin cei de la New York Times, care spun ca Apple si-a asigurat o buna parte din productia globala a acelui tip de minereu special pentru noua sa tableta.

Microsoft learned through industry sources that Apple had bought large quantities of high-quality aluminum from a mine in Australia to create the distinctive cases for the iPad, according to a former Microsoft employee involved in the discussions, who did not wish to be named talking about internal matters. The executives were stunned by how deeply Apple was willing to reach into the global supply chain to secure innovative materials for the iPad and, once it did, to corner the market on those supplies.

  Apple a avut intotdeauna idei interesante pentru care a fost nevoita sa cumpere masinarii sau materiale speciale si exemplul tabletei iPad poate fi completat de episodul in care Apple a achizitionat masinarii speciale pentru a produce carcasa unibody a Mac-urilor. Cei de la Apple nu se tem sa incerce tehnologii noi sau sa foloseasca materiale rare pentru a isi dezvolta produsele, iar toate aceste riscuri pana acum s-au dovedit a fi pe deplin meritate deoarece produsele Apple sunt unele dintre cele mai populare din lume.