In iOS 6 Apple ne permite sa dezactivam localizarea prin GPS folosind retele Wi-Fi

  In noul iOS 6 beta 2 Apple a implementat o noua optiune pentru cei care doresc sa faca localizari mult mai exacte folosind aplicatia Maps sau orice alte aplicatii de navigatie din App Store. In meniul Settings>Privacy>System Services veti avea acum un toggle care va permite sa dezactivati localizarea prin Wi-Fi Networking, adica dezactivati localizarea folosind Wi-Fi. Sistemul este cunoscut drept A-GPS, sau Assisted GPS si el reprezinta practic un ajutor oferit chip-ului GPS, localizarea facandu-se atat in baza coordonatelor oferite de sateliti, cat si in baza unei triangulari facute folosind turnurile de telefonie mobila ori un IP de internet.

  Folosind doar A-GPS-ul nu sunteti siguri ca locatia voastra este 100% exacta, insa folosind GPS-ul si A-GPS-ul aveti o locatie extrem de exacta, iar localizarea numai prin GPS cade undeva la mijloc, fiind mai exacta decat cea facuta doar prin A-GPS si(uneori) putin inexacta fata de localizarea facuta prin A-GPS + GPS.

12 COMENTARII

  1. Ok, dar poti sa imi spui care este cartela originala de activare? Nu ma prea pricep la iOS si chesti de genu si de aceea te intreb.

  2. Baieti ma puteti ajta cu ceva, mi-am cumparat Iphone 4s de la orange pe abonament si momentan sunt in bulgaria, am folosit gps destul de mult (aplicatia europe igo gratis) si cateodata sageata ramane un pic in urma, daca misc degetul pe ecran iconita merge mai in fata ca si cum ar face refresh. Oare este stricat sau din cauza aplicatiei? va rog mult sa ma ajutati. Multumesc

  3. Buna seara, imi spune si mie cineva cum pot localiza un alt telefon prin gps (iphone) ? Am luat diverse programe dar imi arata numai adresa mea. Multumesc!