Prima Pagina aplicatii Apple le permite dezvoltatorilor sa ofere utilizatorilor versiuni vechi ale aplicatiilor nepublice...

Apple le permite dezvoltatorilor sa ofere utilizatorilor versiuni vechi ale aplicatiilor nepublice plus update-uri pentru ele

App Store este magazinul de aplicatii unde gasiti aplicatii pentru iPhone

  App Store-ul companiei Apple este conceput intr-un asa mod incat atunci cand apare un update pentru o aplicatie, dezvoltatorii trebuie sa scoata vechea aplicatie din vanzare si sa o publice pe cea noua. Din pacate update-urile pot lasa uneori utilizatorii fie fara posibilitatea de a utiliza aplicatia, fie fara posibilitatea de a utiliza anumite functii ale ei. Desi pana acum Apple nu a publicat informatii despre un sistem al iTunes Connect, se pare ca dezvoltatorii au optiunea de a oferi spre download versiuni vechi ale aplicatiilor si de a oferi suport pentru ele.

  Totul se face prin tinerea aplicatiei vechi in sistemul iTunes Connect si prin oferirea catre utilizatori a unor link-uri directe de download catre respectiva aplicatie, lucru destul de complicat, dar posibil. Practic voi puteti descarca o versiune veche a unei aplicatii din App Store prin accesarea unui link, insa numai daca dezvoltatorul nu a sters-o din sistemul Apple. Prin acest sistem dezvoltatorii va pot oferi update-uri pentru versiuni vechi ale unei aplicatii, dar si aplicatia in sine, iar disponibilitatea este importanta in special in situatia in care versiunea noua a unei aplicatii nu functioneaza pe o anumita versiune veche a iOS.

  Nu de putine ori s-a intamplat ca dezvoltatorii sa lanseze aplicatii noi si sa nu ofere suport pentru versiuni vechi ale iOS, utilizatorii ramanand cu vechea versiune a acelei aplicatii, dar fara multe functii noi. E greu de spus daca dezvoltatorii vor dori sa foloseasca acest sistem, disponibil de ceva vreme, din moment ce simpla actualizare a aplicatiilor genereaza in primul rand vanzari, insa poate unii se vor gandi si la utilizatori.

 • Julian

  Da asa este, din pacate… Am patit-o acum aproape 2 ani, cu un vechi iPhone 3G (JB, cu iOS 3.1.3) si Skype. Nu am vrut sa fac update de iOS (cred ca era versiunea care mergea cel mai bine pe 3G), iar cand a aparut si am facut update la Skype – surpriza!!! Nu mai mergea! Am dezinstalat-o si am incercat sa o descarc din nou; alta surpriza; nu era compatibila decat de la iOS 4 in sus… Am luat legatura chiar si cu cei de la Skype – raspunsul lor a fost foarte laconic – mi-au sugerat sa fac update de system si mi-au spus ca vechile versiuni se sterg, nu se pastreaza. Nu prea am crezut, chiar de atunci, iar articolul de mai sus pare o certitudine.

 • Cosmin

  Exact asa ceva am patit si eu si tot cu skype.
  Daca nu aveai JB nu aveai ce sa faci intr-adevar. Cum insa zici ca aveai JB, banuiesc ca pana la urma ai instalat versiunea de skype compatibila cu iOS 3.1.3 de pe net. 😉

  Raspunsul primit de tine de la skype poate fi 100% adevarat deoarece mentinerea mai multor versiuni ale aplicatiei poate fi uneori foarte costisitoare si neproductiva.

 • Claudiu daniel

  Deqceia si din alte motive asemanatoare ma fac sa nu ma grabesc sa actualizez multe aplicatii !! Este destul de ciudat ca se aduc atatea ambunatatiri dar ceva atat de simplu si logic se omite !

 • crina

  La fel am patit si eu acum cu Facebook. Nu stiu cum as putea sa folosesc din nou aplicatia. Telefonul meu a fost codat pe Anglia. Nu pot sa i fac update la soft pentru ca ar fi posibil sa revina la setarile initiale. Deci nu mai exista nicio sansa sa am Facebook ? 🙁

 • Ce iPhone ai?

 • crina

  iPhone 4