Apple le permite dezvoltatorilor sa ofere utilizatorilor versiuni vechi ale aplicatiilor nepublice plus update-uri pentru ele

App Store este magazinul de aplicatii unde gasiti aplicatii pentru iPhone

  App Store-ul companiei Apple este conceput intr-un asa mod incat atunci cand apare un update pentru o aplicatie, dezvoltatorii trebuie sa scoata vechea aplicatie din vanzare si sa o publice pe cea noua. Din pacate update-urile pot lasa uneori utilizatorii fie fara posibilitatea de a utiliza aplicatia, fie fara posibilitatea de a utiliza anumite functii ale ei. Desi pana acum Apple nu a publicat informatii despre un sistem al iTunes Connect, se pare ca dezvoltatorii au optiunea de a oferi spre download versiuni vechi ale aplicatiilor si de a oferi suport pentru ele.

  Totul se face prin tinerea aplicatiei vechi in sistemul iTunes Connect si prin oferirea catre utilizatori a unor link-uri directe de download catre respectiva aplicatie, lucru destul de complicat, dar posibil. Practic voi puteti descarca o versiune veche a unei aplicatii din App Store prin accesarea unui link, insa numai daca dezvoltatorul nu a sters-o din sistemul Apple. Prin acest sistem dezvoltatorii va pot oferi update-uri pentru versiuni vechi ale unei aplicatii, dar si aplicatia in sine, iar disponibilitatea este importanta in special in situatia in care versiunea noua a unei aplicatii nu functioneaza pe o anumita versiune veche a iOS.

  Nu de putine ori s-a intamplat ca dezvoltatorii sa lanseze aplicatii noi si sa nu ofere suport pentru versiuni vechi ale iOS, utilizatorii ramanand cu vechea versiune a acelei aplicatii, dar fara multe functii noi. E greu de spus daca dezvoltatorii vor dori sa foloseasca acest sistem, disponibil de ceva vreme, din moment ce simpla actualizare a aplicatiilor genereaza in primul rand vanzari, insa poate unii se vor gandi si la utilizatori.