Prima Pagina Apple Apple si Samsung domina fara drept de apel piata producatorilor de telefoane...

Apple si Samsung domina fara drept de apel piata producatorilor de telefoane mobile

  In Q1 2012 compania Apple a anuntat cateva cifre interesante privind vanzarile propriilor produse. Punem aici accent doar pe vanzarile celor 3 modele de iPhone disponibile in magazine : iPhone 3GS, iPhone 4 si iPhone 4S, deoarece aceste terminale s-au vandut in 35 de milioane de exemplare in doar 3 luni de zile. Desi primul loc pe piata vanzatorilor de smartphone-uri este disputat de Samsung si Apple, companiile de analizand plasandu-le pe ambele pe primul loc, cert este ca in ceea ce priveste incasarile si profitul intregii industrii a producatorilor de telefoane mobile, Apple ii depaseste, fara drept de apel, pe toti.

  In imaginea de mai jos avem o comparatie facuta intre Q1 2011 si Q2 2012, iar dintre toti producatorii de telefoane mobile Apple si Samsung au inregistrat cele mai mari cresteri in profit/incasari/vanzari. Pentru Apple si Samsung situatia este excelenta, ambele companii sunt “pe val”, insa in ceea ce priveste banii intrati in conturi situatia este dezastruoasa pentru companiile lor concurente. Acolo jos aveti comparatii facute pentru vanzarile totale de telefoane mobile, deci smartphone-uri + restul.

 • rusalex

  Pe de-o parte calitatea, pe de alta parte cantitatea…

 • Mihai

  Nokia a murit pe mana ei. Daca PUREVIEW avea Android…

 • Darie

  Sau macar windows phone … Sau macar MeeGo

 • yoyo

  Mie analizele astea de piata mi se par irelevante,nu stiu cine si pe ce baza le face.
  Din graficul ala observ ca apple la vanzari are pe 2012 un coltisor de maxim 10% din totalul de vanzari al mobilelor dar ca profit are peste 70% din total….
  Alti producatori de mobile au cam 40% din piata,dar profit au zero,hai dao incolo oare cum reusesc performantele astea.
  In momentul in care vinzi si ai o cota de peste 20-30% din piata oare cum reusesti sa faci profit zero,daca tu vinzi?
  Tot in grafic se observa ca apple a vandut cam o treime din ce a vandut samsung,serios?
  Nu are nici o logica aceste grafice,poate la baza au dreptate dar ca desen sunt praf si ireale.

 • Victor Preda

  Nu pot sa cred ,HTC nu reuseste sa-si revina iar Nokia e aproape de prapastie ,vad ca pentru 2012 nici nu mai apare la profit ..deci e pe minus rau de tot .. Pacat ….

 • unu

  @yoyo
  Samsung mai vinde si alte telefoane in afara de Galaxy SII, SIII. Apple are 2 modele in productie fata de Samsung care are 15-20 daca nu si mai bine. Este normal ca Samsung sa aibe un volum mai mare de telefoane vandute.

 • yoyo

  Pai nu,ca tocmai de aia zic si stiu ce zic,apple si samsung au fost la egalitate per total,samsung a avut undeva cu cateva sute de mii vandute in plus fata de apple de a iesit pe primul loc….
  Chiar aici pe idevice ne-au fost prezentate cifrele si le-am dezbatut cu toti,de asta zic ca nu vad relevanta in aceste grafice….

 • @unu: Apple are 3 modele in productie.