Trei sferturi din iPhone-urile active in SUA sunt iPhone 4 si iPhone 4S

  Comscore, o companie care analizeaza piata terminalelor mobile din SUA, sustine ca in momentul de fata trei sferturi dintre terminalele iPhone utilizate in SUA sunt fie iPhone 4 fie iPhone 4S. iPhone 2G reprezinta 2% din numarul total de iPhone-uri active, iar restul de 23% se imparte intre terminalele iPhone 3G si iPhone 3GS. Privind graficul de mai sus putem foarte usor realiza faptul ca iPhone 4 a generat cea mai mare crestere in vanzari pentru compania Apple, acesta fiind dispozitivul care a adus cele mai apreciate modificari.

  Nici iPhone 4S nu se descurca prea rau, dispozitivul vanzandu-se deja in cateva zeci de milioane de exemplare, insa el nu va avea posibilitatea de a sta pe piata aproape un an si jumatate cat a stat iPhone 4. Toata lumea se asteapta ca iPhone 5 sa fie un “hit” si Apple sa depaseasca “bariera” de 40 de milioane de unitati vandute in fiecare trimestru fiscal, iar daca dispozitivul va fi exact asa cum l-au prezentat zvonurile, atunci cred ca nu vor exista foarte multe probleme decat in a produce indeajuns de multe unitati pentru a suplini cererea de pe piata.

1 COMENTARIU

  1. Probabil te-ai referit la “40 milioane unitati vandute trimestrial”, nu lunar.

    Da, iPhone 4 a fost cel despre care s-a spus ca e un “huge leap” intre el si 3GS. Acum e normal sa vezi ecrane HD cu densitati peste Retina, atunci era ceva demential! Si unghiurile de vedere, datorita IPS, erau net superioare fata de tot ce a fost pana atunci pe vreun ecran mic. Acum e mai greu sa faci ceva cu mult peste ce este.