Bill Gates admite ca Steve Jobs a stiut cum sa transforme tableta iPad intr-un produs extrem de popular

  Bill Gates, celebrul co-fondator al companiei Microsoft, a vorbit intr-un interviu, despre succesul tabletei iPad si despre esecul tabletelor produse de Microsoft. El spune ca tableta gandita si prezentata de el a ajuns pe piata mult prea devreme si nu a fost indeajuns de bine construita, insa tableta celor de la Apple a avut parte de o poveste diferita. Gates sustine ca Steve Jobs a stiut cand sa lanseze tableta iPad, a stiut cum sa o construiasca pentru a fi pe placul utilizatorilor, a avut la dispozitie sistemul de operare potrivit pentru un asemenea produs, in final a stiut cum sa dezvolte produsul si cum sa il promoveze corespunzator.

Rose asked Gates, “You thought about a tablet and a touch system way before Steve Jobs?”

“Way too early,” Gates responded.

“That was the problem? You were way too early?” Rose asked.

“Well, I think there was a few things done differently to get to critical mass. What you see is this phenomena where when you get a device to critical mass, you get applications written to take advantage of that, then you get advantage in the hardware so you can bring the cost down. What you see is something that is almost good enough that is forgotten for all time. Then the thing that just crossed that threshold — even though it came later — goes up and is gigantic.

  Desi vechile tablete Microsoft nu au avut succes, Bill Gates este convins ca a sa companie va schimba modul in care utilizatorii privesc acest gen de produse. Eu consider ca in momentul de fata tableta iPad si Apple au stabilit un standard pe care nicio alta tableta sau producator nu au putut sa il atinga macar, iar Microsoft Surface nu va face distinctie. Amazon a facut primii pasi spre depasirea popularitatii tabletei iPad, Google Nexus 7 va duce lucrurile mai departe, insa va mai trece putin timp pana cand o tableta va fi indeajuns de buna pentru a depasi iPad in vanzari/popularitate.

  Mai multe lucruri interesante gasiti in interviul lui Bill Gates care poate fi vizionat aici.

7 COMENTARII

  1. Bravo Bill Gates măcar recunoaște omul jos palaria pt el nu ca alți gen Samsung sau Google care se cred zmei si au niște produse care dau cu virgulă dar au si ei timp sa vina din urma dar mai este timp pana atunci

  2. una peste alta Steve si-a atins scopul lui si a dat clasa tuturor…as vrea sa mai vad alt vizionar cum a fost el…dar mi-e greu sa cred ca o sa mai prind ziua aceea..

  3. Vizionar a fost dupa ce a lasat LSD-ul. Ca Mac-urile si MacOS sunt si acuma un failure – au pierdut sansa de a reprezenta ceva important pe piata SO – tot din cauza ecosistemului si gandirii inchise a lui Jobs.

  4. Vizionari sunt multi, cu inventii mult mai importante ca un iDevice. Lumea n-a inceput si nici nu s-a terminat cu Steve Jobs.

  5. Si problema banului se mai pune pentru punerea in aplicare a viselor, si geniii si vizionari sunt destui nu sa oprit neaparat la Steve Jobs!