Steve Jobs compara operatorii de telefonie mobila cu niste orificii prin care producatorii trebuie sa ajunga la utilizatori(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IzH54FpWAP0[/youtube]

  Steve Jobs nu era un fan al operatorilor de telefonie mobila si nu agreea modul in care acestia fortau producatorii de telefoane mobile sa isi construiasca dispozitivele, iar intr-un interivu dat in cadrul unei conferinte a All Things Digital el si-a exprimat frustrarea vis-a-vis de modul de lucru al acestor operatori. Jobs spune ca operatorii sunt niste orificii prin care producatorii trebuie sa treaca pentru a ajunge la utilizatori, operatorii impunandu-le producatorilor modul in care trebuie sa isi construiasca terminalele. Steve afirma ca operatorii impun si daca Nokia sau Motorola refuza sa asculte, atunci Samsung, LG si alti producatori asiatici o fac si ajung cu smartphone-urile lor in magazinele operatorilor.

The carriers now have gained the upper hand in terms of the power of the relationship with the handset manufacturers. And they’re starting to tell the handset manufacturers what to build. And if Nokia and Motorola don’t listen to them, well, Samsung and LG will. So the handset manufacturers are really getting these big thick books from the carriers, telling them “here’s what your phone’s gonna be”.

  In ciuda acestei opinii abrazive vis-a-vis de operatorii de telefonie mobila, Steve Jobs a avut o colaborare fructuoasa cu AT&T care a vandut zeci, poate chiar peste 100 de milioane de iDevice-uri. Desigur ca Apple a facut concesii in favoarea celor de la AT&T, operatorul a facut concesii in favoarea Apple si in final compania din Cupertino a reusit sa se impuna in fata marilor operatori de telefonie mobila care au fost obligati sa accepte conditiile Apple pentru a vinde cel mai popular smartphone de pe glob, iPhone-ul. Daca Steve Jobs ar fi trait, atunci operatorii ar fi avut parte de si mai multe modificari, insa acum e randul lui Tim Cook sa se impuna.

1 COMENTARIU

  1. Adevarul asta e ! I-mi aduc aminte cand Nokia vindea intr-o veselie pt calitatea dar si prin simplitatea meniului , compand cu Samsung Sagem etc(de nu reuseai sa setezi ceva fara sa ai “studii superioare” si un par de ore de pierdut) ca apoi Vodafone (cred ca a fost primul si altii ) sa le impuna un anumit tip de meniu prin anii 2004 aproximativ cred cand daca comparai un Nokia vs Sharp sau nu stiu ce alt model pareau copiate doar exteriorul le diferentia !!