Prima Pagina Apple Apple ocupa locul 55 in Fortune 500 care listeaza cele mai profitabile...

Apple ocupa locul 55 in Fortune 500 care listeaza cele mai profitabile companii de pe glob

  Anual compania Fortune face un top pentru 500 dintre cele mai mari si mai puternice companii din lume in functie de veniturile generate in decursul unui an intreg. Anul acesta compania Apple se claseaza pe locul 55 in acest top, urcand 56 de pozitii fata de anul trecut cand o regaseam pe locul 111. Cei de la Apple au avut venituri de 108,249 miliarde de dolari, si un profit de 25,922 miliarde de dolari, el reprezentand putin peste 23% din totalul lichiditatilor care au intrat in companie in cursul acestui an.

  Cei de la Fortune spun ca toate resursele economice ale companiei valoreaza nu mai putin de 116,371 miliarde de dolari, o cifra impresionanta pentru o companie de acest gen. In acest top Apple se claseaza sub Samsung(20), HP(31), AT&T(32), Hon Hai care detine Foxconn(44) sau Verizon(50). Pe de alta parte Apple este cu mult deasupra celor de la Microsoft(119) sau Google(277).

 • Anonymous

  Cred ca pe primele 50 de locuri la profitabilitate sunt companiile romanesti(PDL) care lucreaza cu statul.

 • aba

  la anul vor mai urca vreo 20 locuri

 • Rares20

  Si Samsung locul 20! :))…

 • Yoyo

  Eu sunt intr-o ceata totala,stau asa si ma intreb oare cun naiba apple a ajuns cea mai scumpa companie din lume pe piata bursiera cand ea se plaseaza deabea pe locul 55,cum a ajuns cea mai scumpa,pe ce criterii?
  Oare isi baga guvernul american coada si o umfla aiurea,altfel nu vad logica,de ce ai da o caruta de bani pe o companie care iti aduce un profit bun(cazul apple),cand ai putea da spre exemplu de 10 ori mai putini bani pe o alta companie extraordinara si sa iti aduca profit inzecit fata de apple!!!!
  Daca sunt altele care sunt profitabile cu mult mai mult decat apple,de ce nu sunt si mai scumpe,cum se fac topurile astea frate…..

 • Eu-Bibi

  samsung este pe locul 20 atunci cand este vorba de VENITURI ! insa atunci cand intrebi de PROFIT ? Atunci situatia sta altfel ! Cu un profit de doar 12,059 ocupa locul 25 fata de apple care este pe locul 7 cu 25,922 ! Pe mine unu ma intereseaza mai mult profitul !

 • Anonymous

  Spasmele capitalismului in destramare. Valorile nu reprezinta nimic. Nimeni nu cumpara actiuni la o companie supraevaluata, decat ca sa le speculeze.
  In cazul Apple nu exista nici dividende, deci nu poti nici macar sa te simti un mic proprietar, un shareholder. La deciziile companiei , nici o sansa sa participi.
  Probabil marea majoritatea a actiunilor sunt detinute de cateva persoane.
  Restul sunt manipulate pe piata, pt a da impresia de ascensiune continua.
  Mai apar defectiuni, cand mana ai de actiuni scade ca si valoare, cand se supara vreun Soros sau altul ca el. Sau face parte tot din manipulare.

 • Andrei

  Daca te iei dupa profit ca aia conteaza… ocupa locul 7…