Prima Pagina Apple Comparatie privind dimensiunea ecranelor tabletelor iPad Mini, iPad, Google Nexus 7 si...

Comparatie privind dimensiunea ecranelor tabletelor iPad Mini, iPad, Google Nexus 7 si Kindle Fire si o strategie foarte interesanta

  Pentru ca lansarea tabletei iPad Mini pare a fi din ce in ce mai sigura, iata ca avem acum o comparatie interesanta intre ecranul acestui produs si ecranul celorlalte tablete importante cu ecran de 7 inch. Tableta iPad Mini a celor de la Apple ar urma sa aiba un ecran de 7.85 inch si daca va uitati la imaginea de mai sus veti observa ca acest ecran ofera cu 40% mai mult spatiu de utilizare fata de Google Nexus 7 sau Kindle Fire. Practic Apple nu vrea sa faca o tableta cu ecran de 7 inch, ci vrea sa-si faca o categorie proprie in care sa includa iPad Mini cu ecran de 7.85 inch.

So, how can we square the idea of Apple making an iPad Mini with Jobs’s remarks from just a year and a half ago? We could point out (again) that 7.85 inches is closer to 8 inches than 7, and that the exact size of the purported iPad Mini display offers 66 percent of the surface area of a 9.7-inch iPad, not 45 percent [as is the case with a 7-inch display]. We could point out (again) that, assuming Apple-recommended 44-point user interface tap targets on a display with 163 points per inch, it should offer tap targets of the exact same physical size as every iPhone made to date, thus avoiding the need for Apple to include sandpaper with the device.

  Apple ar oferi utilizatorilor o experienta complet diferita de cea a clasicelor tablete cu ecran de 7 inch si aici sta ingeniozitatea conducerii companiei. Practic Apple ofera teoretic o functionalitate mai buna cu tableta sa ce are un ecran putin mai mare, dar cu 40% mai mult spatiu disponibil pentru afisarea continutului multimedia sau rularea aplicatiilor. Urmand aceasta strategie cei de la Apple pot lansa pe piata un produs care din punct de vedere hardware nu ar fi stralucit, insa ar fi intr-o categorie proprie unde concureaza singur si atrage clientii celorlalti producatori. Partea si mai buna este ca o tableta cu un asemenea ecran si rezolutie 1024 x 768 nu ar forta dezvoltatorii sa isi modifice aplicatiile, toate aplicatiile pentru iPad fiind automat compatibile pentru ea.

 • Anonymous

  36%. iPad mini daca apare, o sa ia mai mult din clientii iPad decat din ceilalti.
  Apple nu o sa poata concura la pret cu Google si Amazon, pt ca ultimii or sa-i puna un ados minim.

 • Da, pana acum s-a demonstrat ca Apple nu a putut concura cu nimeni, de aia vinde cat toti la un loc.

 • Itfan

  Sincer eu sunt in potriva acestei tablete mini ipad care vrea sa concureze cu tablete mai ieftine, apple e aprecita pentru calitate nu pret . Si apple niciodata nu a lansat dou produse in aceasi categorine ( epxceptie air si mac pro care sau intersectat pana la urma la mac pro retinia )
  Dar de un lucru sunt siguri , daca era seve jobs in viata nici la faza de zvonuri nu ajungea ” mini ipad “

 • Anonymous

  Am spus – nu o sa poata concura la pret. Despre cat o sa vanda o tableta de 7,8 inchi la 300 de euro, o sa mai vedem.
  Si asta nu e o strategie – e simplu dimensiunea care rezulta din rezolutia adoptata, in cazul unui anumit tip de display, care ar putea costa mai putin.
  De rezolutie au nevoie ca sa nu complice afisarea aplicatiilor, iar display-ul e unul low cost, low DPI, ca sa nu cresca pretul tabletei.

 • Adi

  Acuma sincer zaone tu chiar crezi ca exista vreo sansa sa apara abominatia aia intre ipad si iphone sau numa transmiti rumorFM mai departe? Cuz no way scoate apple ipad mini.

 • Flops

  Cred ca or sa faca la fel ca la iphone, cand au pastrat 3GS.
  Apare iPad 4 si pastreaza si iPad2 la 300$

 • @Adi: Da, cred ca o va scoate, daca nu anul asta, atunci undeva in viitor. Nu e nicio abominatie, e o tableta iPad mai mica, o sa te obisnuiesti cu ea.