Comparatie privind dimensiunea ecranelor tabletelor iPad Mini, iPad, Google Nexus 7 si Kindle Fire si o strategie foarte interesanta

  Pentru ca lansarea tabletei iPad Mini pare a fi din ce in ce mai sigura, iata ca avem acum o comparatie interesanta intre ecranul acestui produs si ecranul celorlalte tablete importante cu ecran de 7 inch. Tableta iPad Mini a celor de la Apple ar urma sa aiba un ecran de 7.85 inch si daca va uitati la imaginea de mai sus veti observa ca acest ecran ofera cu 40% mai mult spatiu de utilizare fata de Google Nexus 7 sau Kindle Fire. Practic Apple nu vrea sa faca o tableta cu ecran de 7 inch, ci vrea sa-si faca o categorie proprie in care sa includa iPad Mini cu ecran de 7.85 inch.

So, how can we square the idea of Apple making an iPad Mini with Jobs’s remarks from just a year and a half ago? We could point out (again) that 7.85 inches is closer to 8 inches than 7, and that the exact size of the purported iPad Mini display offers 66 percent of the surface area of a 9.7-inch iPad, not 45 percent [as is the case with a 7-inch display]. We could point out (again) that, assuming Apple-recommended 44-point user interface tap targets on a display with 163 points per inch, it should offer tap targets of the exact same physical size as every iPhone made to date, thus avoiding the need for Apple to include sandpaper with the device.

  Apple ar oferi utilizatorilor o experienta complet diferita de cea a clasicelor tablete cu ecran de 7 inch si aici sta ingeniozitatea conducerii companiei. Practic Apple ofera teoretic o functionalitate mai buna cu tableta sa ce are un ecran putin mai mare, dar cu 40% mai mult spatiu disponibil pentru afisarea continutului multimedia sau rularea aplicatiilor. Urmand aceasta strategie cei de la Apple pot lansa pe piata un produs care din punct de vedere hardware nu ar fi stralucit, insa ar fi intr-o categorie proprie unde concureaza singur si atrage clientii celorlalti producatori. Partea si mai buna este ca o tableta cu un asemenea ecran si rezolutie 1024 x 768 nu ar forta dezvoltatorii sa isi modifice aplicatiile, toate aplicatiile pentru iPad fiind automat compatibile pentru ea.