iOS si Android OS controleaza 90% din piata smartphone-urilor din SUA

 

  iOS si Android OS sunt cele mai populare sisteme de operare pentru terminale mobile, iar pe cea mai importanta piata de desfacere de pe glob ele controleaza 90% din vanzarile care au loc. Conform unui studiu facut de compania de analiza a pietei numita Nielsen, 90% dintre smartphone-urile detinute de americani ruleaza iOS si Android OS, in timp ce doar putin sub 10% ruleaza alte sisteme de operare pentru terminale mobile. Daca va uitati la graficul de mai sus veti observa ca Apple detine 36.3% din piata si intregul lot al producatorilor de terminale Android detine 54.6% din piata, diferenta de 18.3% fiind considerabila, insa mica avand in vedere ca Apple se lupta singura cu multi producatori de terminale Android.

  In ceea ce priveste impartirea pe producatori, observati ca Apple vinde dublu fata de cel mai apropiat producator de terminale Android, Samsung, care este urmat la foarte mica distanta de HTC, Motorola si restul hoardei de producatori de terminale Android. Faptul ca Apple vinde singura de 2 ori mai mult decat cel mai puternic producator de terminale Android este o adevarata realizare, cei de la Apple organizandu-si destul de bine business-ul pentru a se mentine in continuare competitivi.

16 COMENTARII

  1. Daca era iOS pr primul loc scriai aici iOS ruleaza ,distruge tot ,are cea mai mare cota ,daca e pe locul 2 o dai ca ios si android ocupa 90%
    zi ma frate ca e pe locul 2 !

  2. Nu te mai agita atat ca faci riduri. Se vede foarte clar ca e pe locul 2, stie toata lumea ca e pe locul 2. Si nu, nu scriam asta, ma confunzi cu aia de la pro tv sau libertatea 😉 Dar daca e sa vorbim serios, da Apple ii pune la colt pe producatorii individuali.

  3. Chiar te rog sa-mi spui tu, eventual cu cifre oficiale de la producatorul ala, cifre care desigur ca nu exista 😉 Aici esti tu mai rau decat cancan, si desigur prea fan coreean. Stiu ca e nasol cand baietii aia nu-s primii, dar asta, e se mai intampla.
    Nu ca mi-ar pasa mie cine e pe primul sau ultimul loc, nu-mi place cand unii mint plasandu-se intr-o pozitie pe care nu dovedesc ca o merita.

  4. E si normal ca iOS sa fie pe locul 2, atat timp cat pe piata sunt sute de modele de terminale Android, iar terminalele iOS se rezuma doar la ultimele generatii de iPhone, iPod si iPad (iPad 2 & 3, iPhone 4& 4S, iPod touch 4G).

  5. iOS cu treaba lui , Android cu treaba lui. Dar tot Apple sunt mai PREMIUM decât restul . Sa vedeți când va fi lansat următorul iPhone ce bătăi de cap va da celor de la Samsung. Oare care a fost primul care a schimbat lumea telefoanelor : Apple sau Samsung? Fratilor mai cititi si informativa sau va e greu sa recunoaște-ți …

  6. zaone ai dreptate ca apple ii pune la colt pe producatorii android insa nu uita ca apple nare competitor direct in IOS doar ea produce terminale IOS daca Androidul era exclusiv doar pentru samsung apoi atunci si samsung detinea o cota mai mare de piata