Tableta iPad a devenit principalul meu dispozitiv pentru gaming

  iDevice-urile celor de la Apple sunt prezentate ca fiind perfecte pentru gaming, mai ales daca se intampla sa nu stati toata ziua langa un calculator sau un laptop. App Store-ul ne pune la dispozitie cateva sute de mii de jocuri, aveti de unde alege tot ceea ce va intereseaza si dezvoltatorii stiu, desigur, cum sa va atraga prin titluri care nu doar ca arata bine, dar au si un gameplay pe masura. Daca aveti doar un iPhone atunci este cat se poate de clar ca acela este dispozitivul pe care il utilizati pentru a va juca, insa daca aveti si o tableta iPad situatia se schimba radical.

  In cazul meu tableta iPad a devenit principalul dispozitiv pe care ma joc si asta desigur din cauza ecranului mai mare. Cand apare un joc interesant pentru iPhone, il caut imediat pe tableta iPad si rareori il joc pe iPhone daca el nu este disponibil si pe tableta. De obicei renunt la joc si caut altul daca el nu este disponibil pe tableta iPad deoarece nu-mi place sa ma chinui sa joc ceva pe ecranul de 3.5 inch al terminalului iPhone. Tableta iPad nu m-a convins ca trebuie sa renunt la laptop pentru a viziona filme, a naviga pe web sau a scrie articole si sincer sa fiu nici nu cred ca ma va putea convinge vreodata un terminal mobil sa fac acest lucru cand am un calculator in casa.

  In concluzie, tableta iPad este, pentru mine, singura optiune cand vine vorba de gaming-ul pe iDevice-uri. Voi cum folositi tableta iPad?

24 COMENTARII

  1. Ai dreptate, este cel mai bun dispozitiv portabil ( in afara de laptopuri ) pt. gaming, dar nu se poate spune ca este mai bun ca un PC, Macbook, laptop etc. la gaming.

  2. Recunosc importanta jocurilor pe idevice-uri si am jucat toate titlurile celebre din appstore din care cele pe care le-am terminat pot sa le numar pe degetele de la o mana. Totusi, si este pur opinia mea proprie, le consider baby games inca. Titlurile din appstore nu se pot compara cu ce joci pe consola dpdv al calitatii/gameplay-ului/graficii si complexitatii jocurilor. Poti sa joci un angry birds in timp ce stai pe wc dar pana la urma nimic nu intrece un modern warfare pe consola/pc, un diablo sau un skyrim.

  3. Sincer sa fiu nu detin tableta iPad deoarece am un calculator destul de bun in gaming.Avand in vedere ca inca sunt adolescent am tot timpul din lume.Cat cespre iDevice-uri….Detin un iPod touch 4 gen si ma joc pe el.Si sunt multumit

  4. Tableta ipad mi se pare o continuare a iphone. Daca aveti de ales intre laptop si ipad 3 alege ti intotdeauna laptop. Dintre ipad 3 si iphonev4s alegeti iphone pr ca il veti avea la voi tt timpul.

  5. @Toma …….pe un macbook pro nu se pot jua jocuri de tip gta 4,dirt 2,jocuri ce cer performante mari.Eu am un macbook pro 15” 2.8 ghz, 2 core,4gb si cand ma joc gta 4 si dirt 2 merge putin intrerupt.Singura modalitate de a te juca pe un macbook pro este de a instala windows.Zaone si eu sunt fascinat de tableta ipad,in curand vreau sa-mi iau o tableta ipad 3 + 4g pentru a ma juca jocuri

  6. Parerea mea este ca ipad nu se compara la gaming cu PSP. Jocurile de pe PSP VITA sunt mult mai bune si ca grafica si ca performanta, iar controalele sunt muuuult mai bune fata de ce poate oferi un touchscreen.
    Tableta ipad este buna pentru jocuri gen angry birds, where’s my water, etc., adica jocuri nu foarte complexe.

  7. Eu folosesc iPadul in principal pentru jocuri (pe iPod nu m-am jucat de secole), pentru navigat pe internet si pentru citit eBooks, in schimb prefer sa ma uit la filme/seriale pe calculator, pentru ca dureaza destul de mult pana pun un film pe iPad, ce sa mai zic de un serial intreg. 🙂

  8. Gaming pe PC e un lucru si Gaming pe iPad este alt lucru.Dupa parerea mea conteaza foarte mult si de dezvoltatorul jocului.De exemplu GTA 3 ,Real Racing 2….de ce nu poate si gameloft sa faca jocurile un pic mai bine(sunt bune dar nu prea pot concura cu cele de pe alte platforme)?

  9. Pt ca jocurile pe display touch sunt un fel de compromis, ca sa ofere ceva content si pe astfel de device-uri. Interfata touch nu ofera destula manevreabilitate pt un joc dinamic si nici nu exista capabilitate hardware pt efecte complexe intr-o tableta.

  10. iPad-ul îl folosesc in majoritatea cazurilor, atât gaming cat si lucru uzual, moderat. Iar multitudinea de aplicatii din AppStore tinde sa înlocuiască laptopul. Recunosc insa ca mai este pana acolo, dar in final cred ca acolo se va ajunge.
    Referitor la mobilitatea pe care È›i-o oferă iPad-ul, pot spune ca este foarte utila, iar cu câteva accesorii potrivite ( carcase, huse, etc.) devine foarte portabila. Cu toate acestea, unii vor găsi argumente de genul ca este prea mare ca sa o iei cu tine tot timpul… Sa nu uitam ca nu este un telefon, sa vrem sa o purtam in buzunar… Si sa ne aducem aminte ca, acum câțiva ani, când aparusera netbook-urile, mulÈ›i le purtau cu ei, mândrii, cu toate ca multe dintre acelea, la vremea respectiva, nu aveau autonomia si viteza de lucru a iPadului de astăzi. Ca sa nu mai vorbim de volum si greutate…

  11. De cand am ipad,mai deschid desktop-ul doar daca vreau sa descarc ceva,sau daca vreau sa ma joc vreun shooter misto.Am avut si laptop,dar l-am vandut din cauza ipad-ului.Ipad-ul mi se pare cel mai perfect dispozitiv mobil de pe piata(are si el minusurile lui,dar asta este),cepoate fi mai simplu decat sa apesi un buton,sa faci slide si sa ai la dispozitie,web,mail,jocuri si multe alte aplicatii folositoare?Sunt un pasionat de tehnologie si am cumparat de-a lungul timpului multe gadgeturi,dar de departe ipad-ul si-a meritat toti banii,este cea mai utila achizite din categoria asta.Am ipad2,noul ipad nu m-a convins sa-l cumpar.

  12. Nu poti compara un pc sau o consola cu un ipad.Fiecare are propria caregorie,este clar asta.Dar unele jocuri,gen PVZ sunt absolut superbe pe un ecran touch.

  13. Mie imi plac FPS-urile 😀 si le joc pe un “ecran” urias cu ajutorul unui video-proiector si un controller xbox wireless pentru PC.
    Nu am un iPad, dar nici nu ii vad rostul cand ai deja un iPhone.

  14. Eu nu am timp de jocuri. Eventual in timp ce sunt nevoit sa astept undeva, dupa ce am epuizat toate celelalte variante disponibile pentru a omori timpul (flipboard, etc.) trec si la jocuri, pe iPhone. Am si un iPad 2 insa nu il port dupa mine… si sincer sa fiu fata de jocurile care le-am testat in treacat pe desktop-ul de la birou (i5, gtx 580, wd raptor, memorii corsair 1600mhz, etc) gen Max Payne 3 cele care pot fi rulate pe iPad 2,3 sunt foarte slabute datorita constrangerilor hardware. In schimb, apreciez faptul ca exista multe jocuri si aplicatii educative pentru copii care au un design placut si model de interactiune suficient de simplu si intuitiv ca sa se poata descurca un copil de 2 ani.