Prima Pagina Apple iPhone 5 va avea un ecran mai subtire construit folosind o noua...

iPhone 5 va avea un ecran mai subtire construit folosind o noua tehnologie

  De cateva luni se speculeaza ca iPhone 5 ar putea avea un nou ecran fabricat folosind tehnologia in-cell si astazi cei de la Wall Street Journal par sa confirme teoria. Intr-un tweet publicat pe contul publicatiei suntem anuntati ca iPhone 5 va avea un ecran mai subtire construit folosind o noua tehnologie si desigur ca gandul merge direct la in-cell. V-am spus deja ca iPhone 5 ar putea fi cu pana la 15% mai subtire decat iPhone 4/4S multumita acestei noi tehnologii pe care Apple pare sa o foloseasca in viitorul sau dispozitiv.

  Daca cei de la Wall Street Journal vor oferi informatii noi va voi anunta printr-un nou articol. Cei de la Wall Street Journal au oferit pana acum informatii cat se poate de exacte despre produsele Apple, deci putem trata si acest zvon cu toata seriozitatea.

UPDATE: Se pare ca Sharp , LG si o noua companie numita Japan Display vor construi noile ecrane si tehnologia descrisa de Wall Street Journal pare a fi cea in-cell despre care v-am vorbit. Utilizarea acestei noi tehnologii simplifica procesul de fabricare a dispozitivelor, subtiaza ecranul, dar imbunatateste totodata calitatea imaginilor afisate de acesta. Practic vorbim despre un ecran de o calitate mai buna care va contribui la subtierea iPhone-ului si ne va oferi imagini de o calitate net superioara.

HONG KONG—Apple Inc.’s next iPhone, currently being manufactured by Asian component makers, will use a new technology that makes the smartphone’s screen thinner, people familiar with the matter said, as the U.S. technology giant strives to improve technological features amid intensifying competition from Samsung Electronics Co. and other rivals. Japanese liquid-crystal-display makers Sharp Corp. and Japan Display Inc.—a new company that combined three Japanese electronics makers’ display units—as well as South Korea’s LG Display Co. are currently mass producing panels for the next iPhone using so-called in-cell technology, the people said.

The technology integrates touch sensors into the LCD, making it unnecessary to have a separate touch-screen layer. The absence of the layer, usually about half a millimeter thick, not only makes the whole screen thinner, but the quality of displayed images would improve, said DisplaySearch analyst Hiroshi Hayase.

 • Daddy

  Ar fi ok sa ramana la dimensiunile unui 4s la grosime(adica sa ii mareasca bateria,daca micsoreaza grosimea ecranului,ar fi tare daca am avea un 20-30% in plus baterie)

 • MarioXXL

  Eu am un TV de la SHARP cu aceasta tehnologie in-cell , l-am platit 1800€ si este clasa energetica “D”. Ada ca trageti voi concluziile…… consuma curent nu gluma. Daca nu fac nimic cu bateria este posibil sa nu putem folosi iphonul mai mult de 12 ore

 • MarioXXL

  Am scris 12 ore…..scuze….vroiam sa spun 2 ORE

 • Claudiu daniel

  Daddy mi-ai luat cuvintele din gura ! Nu cred ca e nevoie sa fie mai subtire ci sa profite de acest avantaj ca sa mareasca capacitatea bateriei !

 • bogdan

  japan display, desi e o companie noua, a scos, cu o luna in urma parca, un display de 2.3 inch cu 632 ppi…a cam batut retina display :)) poate d-aia il vor apple in curtea lor.

 • bogdan

  651 ppi pardon

 • Anonymous

  Bogdan nu contest cea ce zici dar parca nici ni as aproba… Gandestete ca este dublu unui display reyina de pe iphone iar un om deja nu mai vede pixielul de la vreo 300dpi (aproximativ). Cat despre grosime sunt de aceas parere! Indiferent daca ii mentine sau nu latimea si inaltimea grosimea trebuie sa fie aceas pentru ca deja ceva mai subtire nu mai ofera aceas senzatie atunci cand il ti in mana!

 • cosmin_oss

  Si sa il faca si mai usor, flencane pantalonul cu el in buzunar cand mergi pe strada…

 • Pingback: Apple ar putea avea probleme cu stocurile iPhone 5 din cauza procesului de fabricatie a ecranelor bazate pe tehnologia in-cell | iDevice.ro()