8.5 milioane de in-app purchase-uri au fost piratate folosind in-appstore.com, sistemul poate fi utilizat si pe Mac OS X

  Daca acum o saptamana va spuneam ca 30.000 de in-app purchase-uri au fost piratate folosind sistemul in-appstore.com, iata ca acum adaugam inca 8.47 milioane de piratari la cifra initiala. Hackerul care a dezvoltat acest sistem sustine ca 8.5 milioane de in-app purchase-uri au fost piratate prin sistemul sau si cifra este enorma, avand in vedere ca vorbim de doar o singura saptamana si desigur ca nu vreti sa stiti cati bani ar fi costat acele purchase-uri. Pentru ca sistemul sau este atat de popular, hackerul s-a gandit sa il impementeze si in OS X in baza principiului care il face functional pe iOS.

  Practic utilizatorii trebuie sa instaleze doua certificate pe OS X, sa modifice un DNS si cam la atat se rezuma tot sistemul, dar desigur ca el nu este recomandabil. Hackerul a reusit sa exploateze extrem de usor un sistem de in-app purchase-uri care genereaza miliarde de dolari anual pentru dezvoltatori si Apple deocamdata face eforturi medii pentru a rezolva problemele. Este cat se poate de sigur ca problema va fi rezolvata in viitor, ramane de vazut cat va dura.

11 COMENTARII

  1. Au rezolvat-o pentru toate versiunile. Ținea de sistemul lor. Cel puțin știm că acum, Apple și-a îmbunătățit securitatea.