Apple a fost actionata in judecata de un reseller portughez care cere daune de 40 de milioane de euro

  V-am spus anul trecut ca resellerii de produse Apple au mari probleme dupa ce compania isi deschide un magazin in tara lor, iar acum vedem un al doilea reseller care actioneaza compania in judecata. Daca anul trecut un reseller francez a facut acest lucru, acum vine randul unui reseller portughez care cere 40 de milioane de euro despagubiri de la Apple. Mai exact, se pare ca Apple ar fi restrictionat numarul de produse care ajungeau la resellerul Interlog, a impus o limita minima de vanzari si a redus comisionul de vanzare de la 12 la 4% din pretul produselor, iar in acest mod a reusit sa aduca acea companie in pragul falimentului.

Apple arrived in Portugal in 2007 and the following year, usurped the distribution channels that were assembled by Interlog for over 20 years, taking over from our distributors. A source at TB, speaking to Sol, says that on top of restricting the flow of products to third parties, Apple renegotiated the margins that resellers can take on products down to 4 percent from a previous 12 percent. “Apple unilaterally established products, prices and quantities to be sold to large retailers,” it said.

  Pierderile cauzate de Apple prin luarea acestor masuri au convins reprezentantii resellerului sa intenteze acest proces care ar urma sa le aduca in conturi nu mai putin de 40 de milioane de euro, daca o instanta le va da castig de cauza. Din pacate Apple are practici asemanatoare in toate tarile in care isi deschide magazine online/fizice, iar acelasi lucru se va intampla cel mai probabil in Romania de indata ce Apple va intra pe piata.