Prima Pagina Apple Apple cumpara un nou brevet multitouch foarte important

Apple cumpara un nou brevet multitouch foarte important

  Apple detine cateva brevete multitouch foarte importante care, in mare, descriu felul in care utilizatorii interactioneaza cu aproape orice fel de terminale mobile, iar la portofoliul, si asa impresionat, compania a adaugat altul nou. Brevetul de inventie a fost achizitionat de la Timothy R. Pryor si reprezinta continuarea altuia inregistrat acum 17 ani de zile. Acest brevet descrie modalitatea prin care utilizatorii interactioneaza cu ecranele tactile, modalitatea prin care obiectele sunt miscate pe ecrane, modalitatea de inregistrare a doua atingeri simultane, force feedback-ul, plus multe altele.

  Brevetul nu se limiteaza doar la terminale mobile, el descriind functii care se regasesc intr-o multitudine de aparate, functii care practic stau la baza sistemelor multitouch pe care le utilizam astazi. Nu se cunosc informatii cu privire la suma de bani platita de Apple pentru a cumpara aceste brevete, dar ne putem astepta ca ele sa fie utilizate in viitoarele sau chiar actualele batalii legale ale companiei.

 • Toma

  Incetul cu incetul o sa ajungem sa nu mai avem nici ecran touchscreen pt. ca cine stie l-o fi inventat si pe ala Apple. Deja ma scarbesc cei de la Apple, si da imi place mai mult Android decat iOS, dar momentan sunt utilizator iOS si asta nu inseamna ca sunt contra Apple dar au cam intrecut masurile.

 • Anonymous

  uite asa inventeaza apple ..

 • @Anonymous: Sa vorbim de Google si HTC care au cumparat companii intregi doar pentru portofoliul de brevete?

 • Klaudinho

  Oricum mai devreme sau mai tarziu se va ajunge la un consens ….
  Brevetele sunt cumparate si inregistrate pentru a se proteja …. Dar si pentru a produce ceva banutzi

 • Lucian84

  Bai oameni buni dacă se continua așa o sa se ajungă la un monopol si atunci o sa mai cumpărăm terminale mobile doar dacă avem salarii exorbitante !!!!

 • Claudiu daniel

  Deci sa intelegem ca au fost cumparate special pt a fi folosite in procese?! Putin ciudat ! Poate nu vor fi luate in seama pt au fost achizitionate ulterior ! Si deci ce au cumparat brevetul de inventie ( nu mai pricep asa ca poate dau cu bata in balta) sau brevetul de folosire a inventiei ?!