Prima Pagina aplicatii Apple te obliga sa instalezi doar aplicatiile din Mac App Store sau...

Apple te obliga sa instalezi doar aplicatiile din Mac App Store sau cele ale dezvoltatorilor verificati

  Una dintre schimbarile importante pe care OS X Mountain Lion le aduce are legatura cu sistemul Gatekeeper. Practic Apple a implementat in OS X un sistem de securitate care ne permite sa instalam doar aplicatii din Mac App Store sau aplicatii ale dezvoltatorilor verificati de Apple, insa desigur ca avem si optiunea de a instala orice, de oriunde. Problema este ca acest Gatekeeper este nativ activat in OS X Mountain Lion si abia atunci cand incerci sa instalezi o aplicatie a unui dezvoltator neverificat vei fi atentionat de sistem ca nu ai voie sa faci acest lucru.

  Prin acest sistem Apple incearca sa controleze OS X-ul intr-un mod asemanator cu cel in care controleaza iOS-ul, dar deocamdata avem optiunea de a instala orice dorim. Pentru a dezactiva Gatekeeper-ul sau pentru a ii modifica setarile, trebuie sa mergeti in System Preferences>Security, sa apasati pe iconita lacatului din partea stanga si in categoria Allow applications downloaded from sa alegeti Anywhere pentru a instala aplicatii din orice sursa doriti. Presupun ca in cativa ani vom fi obligati sa instala doar aplicatii din Mac App Store, dar deocamdata inca avem libertatea de a alege.

 • Claudiu

  Jailbreak pt Mac :)!

 • Anonymous

  Puscarie in toata regula !
  Chiar la asa ceva o sa ajungem – sa instalam in calculatoare doar ce ne da voie producatorul ?
  F@ck Apple !

 • Chatagra

  Atata timp cat NU vom avea ios pe mac apple nu va putea face mimic in ceea ce priveste blocarea aplicatiilor din afara appstore … sa nu uitam ca osx-ul are prin el “ceva elemente” de open source care prin licenta lor nu permit o inchidere totala a codului 🙂

 • Calininio

  Daca Apple nu se limiteaza la atât, renunt si trec pe Windows + Android

 • Bogdan

  Titlul este foarte înșelător…

 • marius

  Hai frate…. ca nu ati dat in greu sa selectati optiunea Anywhere.
  Dramatizati unii dintre voi niste chestii de parca ar fi murit cineva. Haideti sa fim seriosi !!!

  Spor.

 • Marius, daca n-ai sti ce sa alegi ai injura Apple ca nu te lasa sa instalezi nu stiu ce, hai sa fim seriosi.