Prima Pagina Apple Apple nu ofera Safari 6 pentru posesorii de PC-uri cu Windows OS

Apple nu ofera Safari 6 pentru posesorii de PC-uri cu Windows OS

  Ieri compania Apple a lansat OS X Mountain Lion, cea mai recenta versiune a sistemului de operare pentru Mac-uri, iar in ea a inclus Safari 6, o noua versiune a celebrului sau browser. Safari 6 este disponibil atat pe OS X Mountain Lion, cat si pe OS X Lion, insa nu este disponibil si pentru utilizatorii sistemului de operare Windows. Apple a scos de pe propriul website toate link-urile prin intermediul carora putea fi descarcat Safari si spune ca oricine poate instala Safari 6 prin intermediul sistemului Software Update care este disponibil in OS X.

  Initiativa celor de la Apple de a nu oferi Safari 6 pentru posesorii de PC-uri cu Windows OS mi se pare a fi una de scurta durata deoarece imi vine greu sa cred ca o parte atat de mare dintre utilizatorii browserului vor fi dati la o parte. Majoritatea functiilor Safari 6 functioneaza doar pe OS X, insa cred ca o versiune pentru Windows va fi disponibila in viitorul nu prea indepartat.

 • doom_laur

  Tocmai la asta ma uitam si eu azi. Sper ca o sa puna in curand Safari 6 pentru Windows. Daca nu ar face asta ar insemna ca nu mai vor sa dezvolte Safari pentru Windows si sper ca nu va fi asa.

 • Lucian

  Nu cred ca are vreo importanta, Safari pentru Windows nu merita sa fie luat in considerare, e o porcarie…

 • ce ma mai afecteaza ca nu-mi merge saracia aia de safari..

 • Hybrid

  Pe windows e o porcarie intradevar dar pe OS X e prafum

 • Rely

  Eu am facut un test intre safari si chrome pe mac si tot chrome e mai bun deci nu vad care e diferenta

 • Lucian

  @Rely si ce anume ai testat? Cum ai dedus ca e mai bun Chrome?

 • bogdan

  si-asa merge execrabil, ca si itunes de altfel

 • Alex

  Opera > chrome > ie6 > safari

 • octavian

  sper sa-l dezvolte si pe windows os sa nul-l uite la fel cum era versiunea de internet explorer pentru mac os(au ajuns la versiunea 5.2.3).oricum safari este mult mai tare pe os x decat pe windows os dar totusi se merita si pe windows pentru cei care nu-si pot cumpara un mac sau pentru cei care nu stiu cum sa faca hackintosh pentru a avea macar sistemul de operare daca nu si idevice-ul de la apple

 • jay

  nu e nici o pierdere. nu l-am folosit niciodata pe windows si nici nu intentionez vreodata.

 • doom_laur

  Parca intereseaza pe cineva comentariile voastre de trolli. Eu am folosit Safari pe Windows si apoi am trecut pe Firefox daca tot zicea lumea ca Safari e atat de prost. Firefox imi dadea crash-uri, in special cand urmaream ceva flash… ma relaxam si imi era lumea mai draga, pac crash. Am intrat pe un website pe care il frecventam si din intamplare a fost atacat de hackeri. Website-ul continea elemente animate, puse de hackeri. La Firefox mi s-a blocat tot browserul si apoi abia mai mergea, la Safari a mers snur. Am revenit pe Safari si nu imi pare rau.

 • sorincas

  Sa fie sanatosi, pa! In afara de faptul ca e o magarie sa scoti totul de pe site pt cei care l-au rulat cat de cat pe Windows, nu e nicio paguba! O firma serioasa posteaza cel putin un comunicat anuntand dinainte cand scoate ceva produs de cativa ani pt un anumit segment. Si nu ii lasa pe toti in aer! De mai multe ori l-am instalat si tot de atatea ori l-am scos… in afara de faptul ca se bloca permanent, ingheta de ajungeam sa-l opresc tocmai din Task Manager, mi-au intrat si virusi tocmai in memorie cu browserul asta!Pana si un Firefox depasit pare mai sigur. O fi bun pt OS-ul lui, dar la Windows in afara de aspectul estetic, ar mai fi trebuit sa lucreze la el si nu sa-l scoata pur si simplu ca si cum nici n-a existat!