Apple a fost umilita de Samsung in Q2 2012

  Cam asa vad fanii Samsung recentele rezultate financiare anuntate de catre cele doua companii, insa realitatea este putin diferita. Apple a anuntat incasari de 35 de miliarde de dolari si profit de 8.8 miliarde de dolari, in timp ce Samsung(toate diviziile) a avut incasari mai mari si profit de aproape 6 miliarde de dolari. Desi multe agentii de analiza a pietei spun ca Samsung a vandut 50 de milioane de smartphone-uri, nimeni nu stie sigur cat a vandut compania pentru ca asiaticii nu au facut niciun fel de mentiune cu privire la numarul de unitati vandute in Q2 2012, dar asta este modul in care lucreaza ei.

  Samsung este o companie care nu spune nimic, doar anunta lucruri fabuloase care sunt sustinute de imaginatia analistilor despre care stim ca rareori nimeresc vreo previziune. Cand se vorbeste despre vanzarile Samsung nu se face referire la vanzarile catre utilizatori, ci la vanzarile catre magazinele partenere si cele 50 de milioane de smartphone-uri vandute catre magazine incorporeaza cateva zeci/sute de modele cu preturi cuprinse intre 100$ si 5 – 600$, deci vorbim despre o gama extrem de variata de terminale mobile.

  Poate este prea putin important faptul ca Apple vinde 3 modele ale iPhone si Samsung cateva zeci/sute de modele de smartphone-uri, insa este important de retinut faptul ca in cazul Apple vorbim despre 26 de milioane de iPhone-uri vandute direct catre utilizatori, iar la Samsung vorbim despre 50 de milioane de smartphone-uri vandute catre magazine din intreaga lume, insa doar Samsung stie sigur cate unitati s-au vandut direct catre utilizatori, aceasta fiind statistica, care conteaza. Sunt sigur ca Samsung a vandut mai multe smartphone-uri decat Apple in acest trimestru fiscal, insa sunt sigur ca diferenta nu este atat de mare pe cat o prezinta analistii. Nu este prima oara cand anlistii abereaza si cele mai bune indicii sunt rezultatele financiare ale Apple care sunt gresite in 90% din cazuri.

  Pot spune ca strategia Samsung de a prezenta rezultate inselatoare si de a lasa loc speculatiilor nu va fi chiar atat de buna in viitor deoarece la un moment dat analistii vor incepe sa abereze prezentand cifre mai mici decat cele reale.

44 COMENTARII

  1. Conteaza si cantitatea, dar mult mai mult calitatea! Cel putin pt utilizatori…pe canicula asta eu nu-i vad bine pe utilizatorii de “plasticuri” Samsung:)

  2. Aiurea , a trimis spre vanzare telefoane cu BaDa OS , WP7 , Android, aragaze , masini de spalat , televizoare , frigidere , aparate foto , computere, cafetiere , vibratoare , bujii , pneuri , covoare , ventilatoare , cuptoare cu microunde , flori de paie , ferestre PVC , spaghette , caramizi , vopsea de par si alte lucruri ce mai fabrica si au avut un profit mult mai mic decat Apple .

    Afacerile se fac pe profit nu pe cantitatea de plastic trimisa in rafturi .

  3. Vai dar ce adevarati se cred astia cu marul in buzunar. “Plasticuri” huh ? Bine ca ale voastre sunt facute din nectar. Hai sa ne vedem lungul nasului si sa nu ii jignim pe altii, la urma urmei nu toti au mii de lei de dat pe un smartphone.
    Cum se cheama cel care se lauda cu ceva scump fata de cei care nu isi permit asa ceva ? Coca ?

  4. Cine nu are bani de un produs Apple nu stiu de ce ar mai intra pe siteul asta . Doar sa isi faa sange rau sau e ceva tipic romanesc sa ne bagam nasul peste tot ?

  5. Cine nu are acum bani de un produs Apple intra aici sa sa isi faca curaj sa-si cumpere unul cand are bani 😉 iDevice.ro nu e o secta exclusivista din care fac parte doar adulatori Apple. Asta trebuie sa tii minte KFF.

  6. Aseară am urmărit festivitatea de deschidere a Olimpiadei si am vazut foarte multi sportivi cu iPhone ,Galaxy S3 mai deloc doar la actorii care făceau spectacol

    Unde sunt acele milioane de Samsung vândute ? Ca oriunde merg in Europa in orașe tot iPhone 4 vad mai multe

  7. Chestia e ca sunt sute de modele Samsung impotriva la 3 modele Apple (3 gen, 4 gen, 5 gen). Plus ca modelul de acum 3-4 ani ruleaza iOS 6, pe cand la Samsung…

  8. Nu, asta e un site care sustine Apple si orice in afara de aceasta companie “minunata” este jaf.
    Hai sa fim seriosi, chiar credeti ca cei care comenteaza anti-Apple nu au bani sa isi ia un iPhone? Eu am iPhone si in octombrie ma asteapta un S3, so, fuck you, bitches!

  9. “insa doar Samsung stie sigur cate unitati s-au vandut direct catre utilizatori, aceasta fiind statistica, care conteaza”

    vezi sa nu zaone… ce conteaza e ca samsung si-a luat banii pe acele terminale, chiar daca unele zac prin magazine si nu le ia nimeni.
    acelasi lucru e valabil si pt apple, doar o mica parte cumpara direct din magazine apple/samsung, restul din magazine tertiare.

    E normal ca samsung sa aiba profit mai mare decat apple tinand cont ca au mult mai multe tipuri de smartphone-uri. Nici macar comparatia nu e prea nimerita in aces caz. Daca si samsung avea doar 3 modele de spartphone atunci era alta mancare de peste, dar asa.. e frunza la caini

  10. @Toma: Nu, asta e un site care nu accepta oamenii cu un intelect redus care nu stiu sa se comporte frumos si sa nu-si jigneasca fara rost semenii. Tu chiar nu stiu ce cauti printre noi.

  11. Pai.. vezi tu… nu e chiar asa. Fiecare magazin face cum vrea contractul si unii pot refuza sa plateasca marfa pana nu se vinde, iar daca in cateva luni nu se vinde o trimite inapoi. E normal sa aiba Samsung profit mai mare decat Apple, de aia are Apple 8.8 miliarde de dolari si Samsung aproape 6, e normal, in lumea ta doar.

  12. si evident numai samsungurile sunt trimise inapoi, smartphonurile apple sunt vandute toate… te-a orbit de tot apple zaone, sunt destui care fac ass kiss apple, nu e cazul sa o mai faci si tu.
    Daca tu chiar crezi ca Samsung care face atatea produse are profit mai mic decat Apple care are doar 3 inseamna ca am inebunit cu totii

  13. Toma. In octombrie te asteapta s 3 ? Unde te asteapta? Digur se numeste s3? Ca parca au zis ca se numeste 5 da mai stii ce mai fac pana in octombrie. Oricum daca iti iei s3 prevad 3variante iti iei si 5 u , il vinzi ori nu il m cumperi. Folosesc si andr si ip personal iti spun doar parerea mea sincera.

  14. @Th3Dog: Scoate capul dintre bucile Samsung si uita-te la ce au declarat companiile. Nu spun eu ca Apple are profit 8.8 miliarde si Samsung 6, asta spun companiile in declaratiile lor oficiale. Vad ca esti putin pe langa subiect, dar macar orienteaza-te in asa fel incat sa te jignesti doar pe tine cand habar nu ai despre ce se discuta.
    Pe langa asta, Apple spune cat a vandut direct la clienti, Samsung spune cat a vandut direct la magazine, nu la clienti. Daca vrei mai face niste lectii ca sa ajungi si tu la zi cu subiectele si sa nu mai vorbesti fara rost.

  15. Bravo lor (samsung) daca lumea cumpara.
    Sa le dea nana la Apple, oricum tre sa fii putin dement sa cumperi tampenia de plastic SGS 2 sau 3 cat o fii

  16. Ee, dacă Apple face treaba buna cu iPhone 5 si își largeste strategia si către țările din Estul Europei(RO BG gen zona asta) atunci ar face o treaba mai buna..

  17. Mi se falfaie de ce vanzari face apple si samsung … eu nu castig nimic in afara de un telefon/tableta exceptional ( si aici ma refer la APPLE ) !!!

    Pentru mine samsung este o companie falsa care n-a venit cu nimic nou niciodata !!!

  18. concurenta e buna mereu. ca vinde ca nu vinde samsung e bine ca exista si poate asa ii vor forta pe cei de la apple sa ne ofere un iphone 5 mult mai bun decat se asteapta multi.

  19. Nu, nu ar fi ideal. Stiu ca sunt unii care au Android-uri si cred ca ei detin adevarul absolut, ma fac pe mine idiot cand spun ca Samsung minte, dar asta e viata. Si la Antena 3 se minte constant, dar tot restul sunt prosti, asta e, asa e lumea. Cine intelege cum se prezinta lucrurile astea stie ca ce am spus eu mai sus este adevarat. Cine nu intelege vorbeste degeaba si ma injura pe mine.

  20. Zaone , daca nu te-ar interesa traficul , siteul asta ar fi doar pentru fanii Apple , nu si pentru copii bruiajisti . Asa , interesandu-te numarul clickurilor , esti nevoit sa accepti toti ….. “cititorii” 🙂

    E normal , e pe baza de accesari , nu ne suparam pe tine pentru asta 🙂 In definitiv din dispute gen “plastic contra calitate” , “blugi contra nadragi rupti” se face trafic ;p .

  21. Nu ma intereseaza sa fac un website inchis, dedicat doar celor care idolatrizeaza Apple. E un blog cu informatii despre de toate, dar axat pe Apple si toata lumea are acces. Niciodata nu m-a interesat sa fac ceva exclusivist pentru ca nu am vazut asa ceva, nu am vazut inca un blog in care unul cu mintea inchisa pupa apple in fund toata ziua. It’s not me si nu voi face asta. Nu e vorba de trafic sau de bani, e vorba de mine si de felul in care gandesc eu.

  22. Sunt multe bloguri pro Apple , unde daca ai scris o troll-ãrie verde , ai zburat imediat .
    Ei sunt pe sistemul : take it or leave it.

    Cineva care vine sa se informeze in vederea cumpararii unui produs Apple , nu are limbajul putsoilor care mai scriu uneori pe aici , sa imi fie fara suparare .

  23. Aloooo, nenea KFF, pana una alta din topicuri ca asta eu vad ca baietii cu marul au limbaj deplasat (vezi chestia cu “putsoi”, plasticuri, etc) – si prea putini din astia cu robotelul sa insulte.
    Si la ceea ce ai zis mai sus ca cine nu are idevice ce cauta aici, uite ca eu am ipad si defy si amandoua sunt foarte ok pentru banii dati pe ele. La fel cum ipad-ul face fiecare banut din multii dati pe el, la fel si defy-ul face toti banutii din “mai-putinii” dati pe el. Got it ?
    Hai sa avem mintea deschisa si sa nu dam cu rahat in aia care nu au iphone in buzunar, ok ?

  24. @zaone
    Ai niste titluri la stiri foarte “cancan”
    E ca si cum ai zice ca FERARI este facut de rusine de catre DACIA pentru ca DACIA a vandut 3 milioane de masini intr-un an si FERARI decat 500 de mii. deci….. iti dai seama cat a vandut DACIA???? wow…., astia sunt in urma de la FERARI 😛
    Imi place foarte mult acest site, il citesc din placere si ma astept cand intru sa citesc un titlu/articol interesant, obiectiv si atractiv. Sper sa nu devina un sport.ro !!!!!!!!!!!!
    Ms frumos pentru intelegere si sper ca ti-ai dat seama despre ce vorbesc.
    Spor

  25. Nu stiu cati au impresia asta insa eu consider ca un profit mai mic s-ar regasi intr-o calitate mai buna a aparatului, sau mai bine zis un raport pret -calitate mai bun. Desi produsele apple au o calitate remarcabila, platesti implicit si brandul. Nu e tocmai un lucru rau asta, dar numai in conditiile in care iti permiti.
    Cei de la samsung au alta strategie, poate nu au produse de cea mai buna calitate insa totusi nu te simti cu adevarat pacalit cand dai banii pe un telefon.Nu stiu cati ati avut nokia n97 insa era la aceiasi bani ca un iphone cand a aparut, poate o idee mai putin, insa dupa 2 zile de chinuit cu ecranul tactil iti venea sa il arunci.
    Cred ca e bine sa fii calculat in general, sa nu fii fanboy apple sau samsung ci sa alegi produsul cel mai bun la una numit moment pe piata, care te multumeste si nu in ultimul rand care ti-l permiti.

  26. Cel mai easy arketing pe care Apple l-ar putea face fără să ridice un deget ca şi cheltuială ar fi să scoată conceptul de Carrier lock şi să vândă NUMAI factory unlocked units.
    În acest fel, nelimitând pe nimeni plaja de adresabilitate devine practic nelimitată .

  27. Nu uitati ca Apple nu inseamna DOAR iPhone, iPad si iPod … ci si MacBook, Airport, … si inca cateva produse software .l.ll

  28. La Antena 3 se minte mereu =)) bine zis zaone. Astia cu antenele sunt penibili. Baga reclama cand vrea omu sa zica ceva ce nu le convine.
    Cat despre Samsung, chiar daca au copiat la greu, e bine ca exista… concurenta e bine venita