Apple este interesata sa investeasca sute de milioane de dolari in Twitter

  S-a zvonit de destule ori ca Apple si-ar putea face propria retea de socializare sau ar putea achizitiona Facebook/Twitter, insa iata ca in final totul s-ar putea termina cu o investitie majora in reteaua de socializare Twitter. Informatiile vin de la New York Times care sustine ca relatia celor de la Twitter cu Apple este atat de importanta incat compania a desemnat un vicepresedinte a carui singur obiectiv este de a interactiona cu Apple si de a rezolva eventualele probleme aparute. Tim Cook a fost vazut discutand recent cu Jack Dorsey, co-fondator al Twitter, la o conferinta din SUA si desigur ca speculatiile au mers spre ideea unei investitii de cateva sute de milioane de dolari in Twitter.

Apple has considered an investment in the hundreds of millions of dollars, one that could value Twitter at more than $10 billion, up from an $8.4 billion valuation last year, these people said. They declined to be named because the discussions were private. The relationship with Apple is so prized at Twitter that the company assigned a vice president, Kevin Thau, to work with Apple full time, according to an Apple employee who asked not to be named.

  In contradictie cu New York Times, cei de la Wall Street Journal spun ca Apple a discutat cu Twitter despre o posibila investitie, insa acest lucru a avut loc acum un an de zile, iar in momentul de fata reprezentanti ai Apple disputa cu alte companii specializate in social media. Multa lume se astepta ca Apple sa investeasca in Facebook sau sa achizitioneze direct compania, deci acest zvon este probaibl neasteptat, insa ramane de vazut daca Apple va investi sute de milioane de dolari intr-o retea de microblogging pe care nu o va controla.