Universitatea din Taiwan acuza Apple de incarcarea a doua brevete de inventie prin Siri

  Universitatea Cheung Kung din Taiwan a actionat in judecata compania Apple acuzand-o ca asistentul personal Siri ii incalca doua brevete de inventie care au legatura cu modul in care terminalele mobile recunosc cuvintele rostite de catre utilizatori. Universitatea are aceste brevete de inventie inregistrate de destula vreme si Apple probabil stia de existenta lor, dar probabil a considerat ca tehnologia sa nu le incalca din moment ce a ales sa le utilizeze in Siri. Deocamdata nu se stie ce anume cere universitatea, insa presupun ca este vorba despre o suma consistenta de bani pe care Apple probabil nu va ajunge vreodata sa o plateasca.

  Apple a mai fost actionata in judecata de catre alte companii care sustineau ca le-au fost incalcate brevete de inventie, insa deocamdata Apple nu a fost obligata sa plateasca vreun ban cuiva in asemnea cauze.

 

5 COMENTARII

  1. Ba eu cred ca Apple nu a tinut cont vreodata de faptul ca foloseste proprietatea intelectuala straina si nu s-a gandit ca mici companii sau universitati o vor da in judecata. Zici ca Apple nu a platit pana acum nimic? Si atunci anul trecut, in cazul cu Nokia, ce a fost? Daca tin minte bine, i-a platit despagubiri pentru ca folosea patentele sale fara drept, si plateste in continuare “fees”. Cred ca in viitorul apropiat tot mai multi concurenti si nu numai o vor da in judecata, si sper sa se linisteasca odata… Daca ar breveta oricine inventiile sale, Apple ar trebui sa plateasca atat, cat nu ar avea nici profit, si, spre deosebire de “plasticarii” de la Samsung, care produc o gama de produse pentru orice gust, Apple s-ar orienta spre produse mai profitabile, pentru ca grija fata de consumator si nevoile acestuia e ultimul lucru la care se gandeste… Nu spun asta despre Steve Jobs, care muncea pentru $1/an, ci despre Apple ca un tot intreg…

    P.S.: Sper ca nu am suparat pe cineva, sunt foarte obiectiv si realist…

  2. Victor eu cred ca aberezi. Tu crezi ca Apple mai vindea atatea sute de milioane de unitati si aici ma refer la toate produsele lor, daca nu avea grija fata de consumator?
    Analizeaza bine piata si vezi cine are produsele cele mai de calitate.
    Ei se bat in tribunale si noi castigam.

  3. Eh si Tim Cook are acelasi salariu, acolo sunt ‘platiti’ prin actiuni pe care le pot folosi in timp, dar ai partial dreptate.

  4. @mihaifoto, te-ai mira ce face marketingul! Da, ei scot ceva diferit de ceea ce exista, design-ul este simplist si atragator, insa calitate… iPhone-urile sunt foarte fragile… Crede-ma ca am analizat un pic piata, si am observat un lucru interesant: de cand a venit SJ la “putere”, Apple a iesit din faliment si a ajuns prima in lume, iar asta nu datorita produselor sale, ci maiestriei lui Jobs. Citeste biografia lui, am aflat multe lucruri noi, cum l-a influentat buddismul, psihologia sa. Pot spune ca a fost un om remarcabil, insa nicidecum un geniu! Statea prost la cunostinte, l-a salvat faptul ca mai mereu risca si era foarte perseverent, deci si posibilitatile de afirmare erau practic nelimitate, insa multi nu-l iubeau datorita purtarii si deciziilor sale radicale. In fine…

    La noi, in Republica Moldova, pana si biserica a ajuns sa faca bani pe internet, si-a deschis site si ofera servicii: o rugaciune – 1 euro etc… Ce sa mai zic de Apple???

    A, da… Invat la Business si Administrare si sa stii ca pentru un businessman este important DOAR profitul, hobby-ul care a stat la baza avea sa ramana hobby cu sau fara business… Steve Jobs era diferit, insa restu… Nu prea cred! Gandeste-te ca timp de 2 ani Johny Ive nu a schimbat designul iPhone-ului, oare cu ce s-a ocupat in acest rastimp??? Cauta pe net! Asta da grija de consumator!