Apple, te rog implementeaza un asemenea sistem in iOS

 

  Utilizand Android OS-ul acum cateva saptamani de zile am accesat de foarte multe ori meniul in care sistemul de operare afiseaza informatii cu privire la modul in care bateria este consumata de dispozitiv. In acel meniu Android-ul iti spune cat de mult folosesti anumite functii ale sistemului de operare si ce impact au acestea asupra autonomiei bateriei. Mai exact ni se spune cat % din autonomie a fost consumata de ecran, de functia Wi-Fi, de functia 3G, de utilizarea browserului de navigare pe web, de apelurile telefonice sau doar de procesele de sistem ale Android OS.

  Sunt de parere ca un asemenea sistem este fara discutie necesar si in iOS-ul celor de la Apple, iar utilizatorii ar primi cu bratele deschise implementarea sa, insa stim cu totii ca Apple nu prea ia in considerare opinia noastra.  Chiar si asa, poate inginerii companiei, sau persoanele cu putere de decizie, vor considera ca utilizatorilor le-ar fi util un asemenea sistem pentru a afla cum sa isi imbunatateasca autonomia bateriei. Desi as vrea un asemenea sistem in iOS, cred ca abia prin versiunea a 10-a s-ar putea sa il am disponibil.

29 COMENTARII

  1. sigur cineva de la apple citeste acest blog si iti va satisface dorinta…
    oricum nu stiu cat de reale sunt acele procente…

  2. zaone, te rog, fara titluri “Apple, te rog” . Dai impresia ca parca te-ar asculta ei cu ceva pe tine, e cam lame.In rest bun articol.

  3. Salut zaone. Eu mi-am schimbat de curand 4S-ul cu un Note. Nu regret absolut deloc alegerea facuta. Singurul avantaj al 4S este camera care face poze mai bune si obtiunea HDR incorporata. Pe langa poza pe care ai pus-o tu aici cu optiunile pentru baterie se pot instala din Google Play cateva programele care te ajuta sa depistezi o problema oricare ar fi ea. Arata fiecare proces cat este folosit si in ce fel afecteaza bateria. Deocamdata sunt la inceput si nu stiu prea multe despre Android, dar sunt super multumit de el. Android este mult mai complex decat iOS insa este ceva mai instabil. Oricum o sa citesc in continuare zilnic iDevice.ro pentru ca imi plac articolele pe care le scri 🙂

  4. de mult timp este aceasta optiune valabila in android, de a vedea cat si cum este consumata bateria. multe chestii pot fi luate de la android pentru iphone si invers, pentru a face un sistem de operare cat mai bun, dar va dati seama ca nu se va intampla asa ceva vreodata

  5. @Andrei Savescu: Sters nu a fost, neaprobat a fost. Am mai spus-o, daca nu va apar comentariile aveti rabdare, de aia va apare mesajul ala de atentionare dupa ce comentati.
    @xs, Th3Dog: Faptul ca oameni ai Apple citesc blogul s-a demonstrat cand stirea despre iPad HD a facut inconjurul marilor bloguri tech si avea drept sursa iDevice.ro.

  6. @Th3Dog crede-ma ca acele procente sunt reale. fata de apple care incearca sa ascunda usage ul foarte prost prin umflarea cifrelor. ceva de genu asta nu vom vedea prea curand la ios sunt 99% sigur

  7. Nu functie, ar incarca prea tare meniul, dar o aplicatie cu privilegii superioare, dezvoltata de apple, ar fi, dupa mine, cea mai plauzibile solutie – foarte slabe sanse avand si asta.

    Multa lume alege iOS pt simplitatea dusa la extrem, miile de oameni care sunt paraleli total (no offense) cu tehnologia, nu au nevoie de asa ceva, si deci scade si mai tare probabilitatea implementarii.

  8. @Ghiocel mda…..scuze pentru “obtiunea” din primul meu comment 😀
    @zaone am scris al doilea comment pentru ca la primul a aparut awaiting for moderation aprox 15min apoi a disparut cu totul.

  9. @Th3Dog procentele sunt reale. De exemplu daca apesi pe Display din lista aia iti va arata timpul efectiv in care ecranul a stat aprins. La 4S imi baga la fiecare 9h de standby cate 30min utilizare. Deci in 18h cat il tineam pe baterie imi baga 1h30m degeaba si in total aveam in jur de 4h30, deci 3h utilizare efectiva….

  10. Încearcă Carat, nu-i același lucru ca la android, dar te ajută, aplicația este dezvoltat de niște băieți de la Berkeley.

  11. Aha, deci iOS are voie sa ia orice Android avea cu mult inainte (vezi notificari, integrari cu FB si TW, respingerea apel cu sms, navigatie turn-by-turn, Voice talk [siri pentru nubi] ) si acum userii iOS vor alte functii din Android, dar daca Android scoate o functie care seamana 1% cu ceva din iOS, sa vezi ce se striga in gura mare ca Android e de rahat si ca e o copie a iOS si nu`s in stare sa scoate ceva nou, decat sa copieze..
    O dulce ironie, sa ravnesti la “aproapele tau” in timp ce strigi ca “e de rahat” :))
    PS: am i4 si S2, inb4 “android fanboy” label 😉

  12. Nu crezi ca ar reduce autonomia bateriei incercand sa calculeze cat consuma fiecare aplicatie/task?
    Mi se pare inutil sa stiu ce-mi mananca bateria din moment ce am multitasking si pot alege ce sa ruleze si ce nu.

  13. @19.Zaone android e furat din ios dar are acum mai multe functii decat IOS .. nu este functie care IOS sa nu o aiba dar viceversa din cate am citito pe topic are o multime de lipse e ca si cum te-ai duce la magazin ti-ai cumpara o piine si vanzatorul te-ar obliga sa o manangi goala cu toate ca tu ai vrea sa mananci piine cu unt 😉

  14. Asa`mi place cand iti citesc reply-urile, sa vad cum “te iriti” cand cineva are o parere diferita de a ta despre iOS si Apple (am vazut`o in multe reply`uri si la alte subiecte).
    Da, Android`ul a aparut dupa iOS, insa era total diferit. Si Android`ul a fost imbunatatit de la versiune la versiune, nu a ramas cu aceeasi interfata si aceeasi metoda de “a arunca” utilizatorilor cate un “os” (a se citi nouate) odata la un an.
    Nu ma intelege gresit, imi place iOS`ul, e super usor de folosit pentru oricine si nu te pierzi in optiunile de setari ca la Android, dar cam atat. E extrem de plictisitor daca nu faci JB, pe cand la Android iti poti pune o gramada de modificari fara a avea nevoie de root.

  15. @Marius: Era complet diferit, de aia toata lumea a spus ca e copiat dupa iOS, dap. Nici Android-ul nu e mai frumos fara root, stai linistit. Foloseste-l fara root, asa cum l-am folosit si eu, si in afara de schimbat wallpaper-urile miscatoare, schimbat fonturi si instalat niste widget-uri, in mare parte inutile, nu prea ai ce sa misti pe acolo.
    @Anonymous: Ambele au lipsuri mari, se aplica la ambele, tu stiu ca esti cu Samsung-urile si nu merg mai departe.

  16. Lumea nu intelege ca la nimeni nu ii pasa cine de la cine a copiat .. eu cand miam cumparat Android am ales pt ca mia placut mai tare GS2 decat 4s si nu aveam ideilea astea ca cineva a copiat de la cineva .. prima oara cand am auzit ca Android copie de la IOS a fost pe Blog-ul asta .. in rest toti is indiferenti .. cumparatorul alege ce e mai bun nu cine a aparut primul pe piata 😉

  17. Bine zis anynymous, fiecare alege ce vrea.
    Dar asta e moda, daca nu ai iOS nu existi sau esti fraier cu Android.
    @zaone: Te inseli, fara root am alt launcher, widget-uri de vreme, de mail, de muzica, nu mai sunt nevoit sa intru in aplicatia in sine sa vad vremea, mailurile sau muzica (doar cateva exemple. Am facut root doar pentru a putea muta niste aplicatii de la Gameloft pe card, in rest nu imi foloseste la nimic.
    Si ce e copiat intre ele? Unul (iOS) are randuri si randuri de icoane cu toate aplicatiile la care poti face scroll stanga-dreapta iar celalalt (Android) are 7 ecrane care le poti personaliza, apoi un meniu cu icoanele aplicatiilor unde poti face scroll stanga-dreapta, sus-jos, poti schimba animatiile de tranzitie intre pagini, si totul fara root, ma repet.
    Spui ca Android e copiat dupa iOS, cu ce? Faptul ca a pus icoanele unele peste altele? Atunci si eu spun ca Apple a copiat LG KE850, atat la design cat si la aranjarea icoanelor, una peste alta.