Apple a vandut de aproape 8 ori mai multe tablete decat Samsung in Q2 2012

  Daca mai era nevoie sa dovedeasca cineva faptul ca Apple vinde mai multe tablete decat orice alt producator si ca ii pune la colt pe toti competitorii sai, iata ca IDC ofera companiei Apple aceasta oportunitate. In tabelul de mai sus avem un top al celor mai mari producatori de tablete si desigur ca Apple se situeaza pe primul loc cu 17.04 milioane de unitati vandute in Q2 2012. Pe locul 2 se claseaza Samsung care a vandut de aproape 8 ori mai putine tablete, sub ea se situeaza Amazon cu doar 1.25 de milioane de tablete, iar pe ultimele doua locuri regasim companiile ASUS cu 860.000 de unitati si Acer cu 390.000 de unitati.

Apple built upon its strong March iPad launch and ended the quarter with its best-ever shipment total for the iPad, outrunning even the impressive shipment record it set in the fourth quarter of last year,” said Tom Mainelli, research director, Mobile Connected Devices. “The vast majority of consumers continue to favor the iPad over competitors, and Apple is seeing increasingly strong interest in the device from vertical markets—especially education. While iPad shipment totals are beginning to slow a bit in mature markets where the device saw early traction, growth in other regions is clearly more than making up the difference.

  In ceea ce priveste cresterea inregistrata in vanzari, Samsung a avut cel mai mare procent de crestere, de 117%, ei fiind urmati de Asus cu 115%, Apple clasandu-se pe locul 3 in topul procentajelor avand o crestere de 84.3%. Desigur ca daca privim cresterea efectiva a numarului de unitati vandute, Apple are o crestere de peste 8 ori mai mare decat Samsung si de peste 20 de ori mai mare decat ASUS, dar ce mai conteaza? In final Apple vinde cel mai mult si Samsung deocamdata nu poate concura pe aceasta piata, probabil pentru ca nu are sute de modele de tablete pentru a-si “ingrosa” cifrele de vanzari.

  Trebuie mentionat faptul ca in cazul Apple vorbim despre o cifra reala de vanzari, insa in cazul restului producatorilor vorbim despre simple estimari.