iPhone 5 si pretul de pornire de 800$

  Astazi a aparut pe Twitter un zvon pe care cei fara prea multa logica l-au luat de bun si desigur ca au inceput sa discute pe marginea lui fara noima, la fel ca la televiziunile de stiri din Romania. Zvonul spunea ca iPhone 5 va costa 800$ si desigur ca se referea la un pret de pornire de 800$. Cei de la Huffington Post spun ca o sursa exacta a zvonului nu se stie, insa probabil totul a inceput de la o persoana bine intentionata cu legaturi la niste producatori, ori de la o persoana care habar nu are ce vorbeste, dar o face ca sa-si justifice existenta.

  Revenind la realitate, da iPhone 5 va costa 800$, ba chiar mai mult, insa acesta nu va fi pretul de pornire. Pretul de pornire va fi cel mai probabil situat in jurul valorii de 650$ pentru versiunea de 16 GB si aici vorbim despre preturi pentru terminale cumparate “la liber” direct din SUA. Pretul va creste la 750$ pentru versiunea de 32 GB si la 850$ pentru versiunea de 64 GB, insa desigur ca operatorii americani il vor oferi la preturi care incep de la valoarea de 200$. Isteria generata astazi de cei fara prea multa minte este inutila, dar benefica pentru producatorii de terminale Android, insa realitatea este ca o persoana care a mai cumparat un iPhone stie cat va da si pe al doilea daca il va cumpara nou, cand apare.

  In concluzie, iPhone 5 va fi scump in Romania si nu va fi scump pentru ca Apple vrea acest lucru, va fi scump pentru ca euro se apropie cu pasi repezi de valoarea de 4.7 RON si pana in septembrie probabil va ajunge pe la 4.8 daca lucrurile continua asa. Nu doar iPhone-urile vor fi mai scumpe, ci toate produsele electronice, iar daca urmariti website-urile resellerilor autorizati de produse Apple veti observa ca peste noapte ei cresc preturile dupa cum bate vantul in functie de evolutia euro.