iPhone 5 – primele estimari privind vanzarile

  Vineri v-am spus ca in cadrul procesului dintre Apple si Samsung, Phill Schiller a declarat ca Apple are o foarte simpla metoda de a prezice cat de bine se va vinde o noua versiune a terminalului iPhone. Apple spune ca ea calculeaza lucrurile gandindu-se ca fiecare iPhone nou se vinde cat toate celelalte modele anterioare la un loc si pana acum estimarile lor s-au dovedit a fi adevarate. Daca privim tabelul de mai sus aflam ca iPhone 3G s-a vandut in de 4 ori mai multe exemplare decat iPhone 2G, iPhone 3GS s-a vandut in de 1.6 ori mai multe exemplare decat primele doua modele ale iPhone, iPhone 4 a inregistrat vanzari la fel de mari cat primele trei versiuni ale iPhone-ului, iar iPhone 4S deocamdata a inregistrat vanzari care totalizeaza jumatate din vanzarile celorlalte 4 modele la un loc.

  • The 3G easily outsold the original iPhone. In fact, it sold nearly four times as many.
  • The 3GS also handily beat the 3G+original total by a factor of 1.6
  • The 4 also beat the 3GS+3G+original. As the 4 may continue to sell into the future, the beat will only grow larger.
  • The 4S is only half way through beating  the 4+4GS+3G+original. Assuming the current quarter sales roughly equal to the last quarter the total for 4S will reach two thirds of the sum of the previous generations (i.e. 100 million) by the end of September. Bearing in mind that the 4S is likely to remain in production at least one more year yields a potential to come close to the target of 162 million for all the previous generations put together.

  Pentru iPhone 5 se estimeaza ca vanzarile vor fi de 2 ori mai mari decat a tuturor celor 5 modele anterioare si in graficul de mai sus aveti totul reprezentat. Avand in vedere ca iPhone 4/4S vor fi mentinute in vanzare, se estimeaza ca numarul total de unitati vandute va creste corespuznator, insa iPhone 5 ar urma sa le depaseasca fara probleme. Cei de la Asymco estimeaza ca Apple ar urma sa vanda in jur de 200 de milioane de terminale iPhone 5 in 3 ani de existenta pe piata si cifra nu este greu de atins, avand in vedere popularitatea pe care dispozitivul o are acum pe piata.