Apple ar putea implementa delta update-uri pentru aplicatiile disponibile in App Store(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FYCYyTgXKQo[/youtube]

  In iOS 5 Apple a implementat pentru iDevice-urile sale un sistem de OTA update care permite utilizatorilor sa instaleze delta update-uri pentru iOS direct din propriile iDevice-uri. Aceste delta update-uri sunt practic versiuni ale iOS care contin doar fisierele modificate de catre Apple si nu intreaga versiune a sistemului de operare. In mod normal iTunes descarca intregul iOS cand actualizeaza un iDevice, insa noul sistem OTA descarca doar fisierele modificate ale iOS si nu intregul sistem de operare, procedura de update fiind mai scumta, mai simpla si mai rapida.

  In baza acestei teorii un blog brazilian sustine ca in iOS 6 Apple intentioneaza sa faca acelasi lucru si pentru aplicatii. In clipul video de mai sus ni se demonstreaza ca aplicatia Podcasts a iOS se instaleaza mai repede pe iOS 6 decat pe iOS 5.1.1 si se speculeaza ca in iOS 6 ar fi fost instalat doar un delta update al aplicatiei si nu aplicatia in intregime. Ca sa fiu sincer am observat ca toate aplicatiile se instaleaza mai repede in iOS 6, insa la niciuna nu am avut un proces de instalare/update chiar atat de rapid. Ceea ce vedem in clip ar putea fi o diferenta de viteza a doua retele Wi-Fi la care sunt conectate iDevice-urile sau un test facut de Apple pentru un sistem de delta update-uri pentru aplicatii.

  Desigur ca dezvoltatorii vor trebui sa ia cunostinta in legatura cu acest delta update pentru ca sistemul sa functioneze pentru toate aplicatiile, dar poate ca Apple va vorbi despre acest lucru in toamna cand va lansa iOS 6.