iPhone 5 ar urma sa fie compatibil cu retelele 4G LTE din mai multe tari de pe glob conform unui operator din Coreea de Sud

  Zvonurile aparute pana acum indicau faptul ca iPhone 5 va functiona pe retelele 4G LTE din SUA si Canada, la fel precum tableta iPad 3, insa un reprezentant al unui operator de telefonie mobila din Coreea de Sud afirma ca a sa companie a discutat cu Apple pentru a implementa compatibilitate cu propriile retele 4G LTE. Un oficial al operatorului de telefonie mobila KT Telecom sustine ca operatorul se afla in negocieri cu Apple pentru a permite utilizarea iPhone 5 pe retelele 4G LTE proprii, acesta fiind primul operator din afara SUA care confirma ca dispozitivul va rula pe acest gen de retele.

“KT is in negotiation with Apple to persuade the latter to support KT’s 1.8-gigahertz frequency in Korea for the upcoming iPhone,’’ said one senior KT executive, asking not to be identified. KT spokeswoman Kim Yoon-jeong declined to confirm. SK Telecom is also pushing for the same. Officials from the nation’s biggest mobile carrier are currently in Apple headquarters in California to persuade Apple to support SK’s LTE frequency for its local customers. SK is using an 800-megahertz frequency as its main LTE network. Verizon of the United States uses 700-megahertz, while AT&T has both 700-megahertz and 2.1-gigahertz networks.

  KT Telecom foloseste o retea 4G LTE de 1.8 GHz, incompatibila acum cu chip-ul 4G LTE din tableta iPad 3 care ruleaza pe retelele de 700/2.1 GHz. Cei din Coreea de Sud discuta cu Apple pentru implementarea compatibilitatii cu acea retea de 1.8 GHz, insa exista posibilitatea ca un al doilea operator de telefonie mobila de acolo sa negocieze cu Apple implementarea suportului pentru retele LTE de 800 MHz. Daca Apple va implementa compatibilitate cu aceste retele, atunci exista sanse mari ca multi operatori de telefonie mobila din Europa sa poata permite utilizatorilor sa foloseasca iPhone 5 pe propriile retele 4G LTE.

  Deocamdata in Romania nu se stie ce frecvente vor avea operatorii care construiesc o infrastructura 4G LTE, deci nu trebuie sa ne asteptam sa le putem utiliza cu iPhone 5.