iPhone 5 si procesorul quad-core

  Desi deocamdata nu a aparut vreun zvon care sa dea in vreu fel de inteles ce procesor va implementa Apple in terminalul iPhone 5, cei de la GSMArena se hazardeaza si spun ca un procesor quad-core de 1.2 GHz va fi prezent in terminal. In iPhone 5 toata lumea asteapta sa vada chip-ul A6 pe care Apple nu l-a implementat in tableta iPad 3, insa sunt de parere ca deocamdata Apple tine procesorul quad-core “la pastrare”. S-a speculat ca iPad 3 va avea un procesor quad-core si pana la urma tableta a pastrat dual-core-ul A5, insa are un chip grafic quad-core care sustine rezolutia foarte mare a ecranului Retina.

  Daca iPad 3 nu are un procesor quad-core, sansele ca iPhone 5 sa il aiba sunt nule, pentru ca in ultimii ani procesorul din iPad a ajuns si in iPhone. Consider ca in iPhone 5 Apple va implementa acelasi procesor A5X din tableta iPad 3, un procesor tactat la 800 MHz sau 1 GHz(inclin sa cred ca e prima frecventa) dar dotat cu un chip grafic quad-core capabil sa ruleze cele mai complexe jocuri din App Store. Procesorul noului iPhone va fi cel mai probabil fabricat folosind un proces de productie 32nm sau poate chiar 28nm, Apple imbunatatind atat performantele cat si consumul de energie in aceasta versiune a chip-ului A5.

  Va recomand sa va asteptati ca iPhone 5 sa aiba un chip A5X imbunatatit, aceleasi performante(si autonoime) pe care iPhone 4S le are acum si nimic mai mult deoarece Apple nu va oferi foarte multe din acest punct de vedere. In momentul de fata niciun iPhone nu are nevoie de un procesor quad-core, Apple stie acest lucru si nu va forta acum inutil lucrurile. Tableta iPad 3, in schimb, s-ar descurca mult mai bine cu puterea unui quad-core in spate si probabl iPad 4 va veni cu putere de procesare mai mare, dar nici acolo nu se stie daca vom vedea un quad-core.