Google Voice pentru Android vorbeste romana, Siri inca asteapta

  Google Voice, unul dintre multiplele servicii ale companiei Google, a fost actualizat in cursul zilei de ieri si acum recunoaste intrebarile puse in limba romana. Cei de la Google au inclus suport pentru 13 limbi noi in Google Voice-ul pentru Android OS, iar in viitorul apropiat acest suport va ajunge si pe platforma iOS. Desigur ca Google nu se va grabi in a aduce suport pentru aceste noi limbi pe platforma iOS a celor de la Apple, insa de indata ce va face acest lucru va oferi utilizatorilor posibilitatea de a efectua cautari in mai multe limbi decat suporta Siri.

“Norwegian restaurants in New York City.” I can type that phrase fast, but I can say it even faster—and when I’m on the go, speed is what I’m looking for. With Voice Search, you can speak into your phone to get search results quickly and easily. Voice Search is already available in 29 languages, and today, we’re bringing support to 13 new languages for Android users—bringing the total to 42 languages and accents in 46 countries. In fact, 100 million new speakers can use Voice Search now, with the addition of:

  • Basque
  • Bulgarian
  • Catalan
  • European Portuguese
  • Finnish
  • Galician
  • Hungarian
  • Icelandic
  • Norwegian
  • Romanian
  • Serbian
  • Slovak
  • Swedish

  Google Voice nu functioneaza precum Siri pe platforma iOS, insa cu ajutorul sau veti putea gasi aproape orice doriti oriunde va aflati, iar aici Apple are foarte multe de recuperat. Nu se stie cand Siri va fi capabil sa recunoasca tot ceea ce rostim noi in limba romana, insa speranta este ca Apple sa implementeze suport pentru cat mai multe limbi in viitorul apropiat.

15 COMENTARII

  1. Corect, nu e Siri dar nici cu Dragon search alaturi e la ani lumina fata de solutia de pe SGS 2 de exemplu. Cand ma vede nevasta-mea ca vb la telefon sa scriu mesaj o apuca nervii pe SGS-ul ei, dar din apcate e de la serviciu si daca-l sparge, tot de ala ii dau. 🙂

  2. Asta apreciez la Google cel mai mult, nu a uitat de noi si aici ma refer si hartile lor care sunt net superioare celor de la Apple in Romania

  3. KFF viata asta nu e doar despre bani apple si asa are bani destui .. si aproape sigur ca daca ar scoate siri cu romana o sa fii obligat sa faci upgrade la telefon altfel nu o sa fie limba suportata..

  4. Atata timp cat nu avem macar un APPLE STORE sa ne luam gandul la siri in limba romana sau altele… Sa multumim ca avem macar iOS-ul in limba romana…

  5. Asta este o lovitura de imagine pt IOS. in Romania, Efectul va fi unulimediat :Apple va accelera cu siguranta Siri in limba romana.

  6. asta inseamna o companie careia ii pasa de utilizatori pe langa a face bani. nu sunt fan android dar google da.
    KFF a ajuns si el in franta si acu nu mai e emigrant roman. de ce nu vorbesti in franceza mai? nu stiu de ce naiba mai comentezi pe site-ul asta. a inteles cred toata lumea pana acum ca esti smecher, esti in franta, ai bani, colectie apple, masina, 7 dockuri.

  7. Ne place , nu ne place , suntem o tara marunta pe harta financiara a lumii , si a Apple in special . Pana nu va fi un Apple Store , pentru Apple vom fi doar tara nu foarte interesanta , in care se vand cateva mii de produse anual .

    Pentru cateva mii de oameni se apuca sa faca o investitie in Siri , Maps ? Si apoi stiindu-ne cum suntem noi romanii : carora totul ne pute , si nimic nu e bun , pentru ce s–ar mai eforta ?

  8. Sti cum se spune,mai bine tarziu decat niciodata,ceea ce nu cred ca se va intampla si cu Apple sa i-a decizia sa bage limba romana,sau cine stie ce va aduce noul IOS6,dar sunt sceptic,din moment ce Siri este complet inutil la noi in tara,ce pretentii sa mai ai sa stie si limba romana

  9. So who the f*** foloseste ios in romana ? Tot ce tine de software si e tradus in romana suna ca pasta.Inainte sa sara jumbix-ii ca sufar de engleza, daca s-ar traduce mai calumea, as pune softu in limba natala, dar cum am impresia ca traducerile pt softuri sunt facute cu google translate…las-o asa.