5 aplicatii care te vor face sa uiti ca ai nevoie de un abonament de telefonie mobila

  Pana la aparitia smartphone-urilor si a App Store-urilor utilizatorii depindeau de abonamentele de telefonie mobila pentru a putea suna pe cineva sau pentru a trimite un SMS, insa in ultimii ani lucrurile s-au schimbat extrem de mult. In momentul de fata orice dispozitiv care are o conexiune de internet poate oferi utilizatorilor posibilitatea de a vorbi la telefon sau de a trimite mesaje text fara a avea un abonament de date activ pentru smartphone-ul lor. Desigur ca acest gen de aplicatii trebuie sa existe si pe smartphone-ul interlocutorului, insa ele se pot dovedi a fi o adevarata alternativa pentru oricine doreste sa reduca partial costurile unui abonament.

  Aplicatii precum FaceTime, Viber, Skype, WhatsAppMessenger sau Tango va ofera posibilitatea de a face apeluri VoIP video sau voce, unele va permit chiar sa trimiteti si mesaje text, iar acolo unde altele nu reusesc sa va multumeasca intervine serviciul iMessage care va permite sa trimiteti mesaje text, video sau poze catre orice alt iDevice ce il are activ. Daca va aflati in roaming atunci una dintre aplicatiile acestea pot fi combinate cu un abonament de internet si va pot reduce considerabil cosnturile convorbirilor sau mesajelor, insa totul depinde de persoanele cu care vorbiti si de cat de interesati sunteti sa le folositi.

  Desigur ca in App Store exista multe aplicatii asemanatoare, insa cele 5 de mai jos plus FaceTime si iMessage sunt cele mai populare si avandu-le instalate aveti cele mai mari sanse de a gasi un prieten cu ele disponibile.


Pretul initial:
Numele:
Viber – Free Phone Calls & Text

Gratuit

s





Developer: Viber Media Inc.
Categoria: Social Networking


Descriere: Viber lets everyone in the world connect. Freely. More than 90 million Viber users call, text, and send photos worldwide – for free.
Viber is available for iPhone and other smartphones. We are always intro…


Dimensiunea aplicatiei este: 10.6 Mb



Pretul initial:
Numele:
Skype

Gratuit

s





Developer: Skype Communicati…
Categoria: Social Networking


Descriere: Call, video call and instant message anyone else on Skype for free with Skype for your iPhone or iPod touch.

Plus call and text your Contacts (or any other number) at Skypes low rates. Its great value wit…


Dimensiunea aplicatiei este: 17.8 Mb



Pretul initial:
Numele:
Tango Video Calls

Gratuit

s





Developer: TangoMe, Inc.
Categoria: Social Networking


Descriere: NEW! FREE Text Messaging with your Tango friends and family!

Tango is the ONLY app that lets you make FREE Video Calls, send FREE Text Messages, and send FREE Video Messages!

Read our amazing reviews a…


Dimensiunea aplicatiei este: 19.9 Mb



Pretul initial:
Numele:
Yahoo! Messenger – free SMS, video & voice calls

Gratuit

s





Developer: Yahoo!
Universala
Categoria: Social Networking


Descriere: Stay connected with your friendsanytime, anywhere with Yahoo! Messenger. Whether theyre on the iPad, mobile or PC, call them with free voice and video. Send free international text messages. Or share photo…


Dimensiunea aplicatiei este: 17.7 Mb


Pretul initial:
Numele:
WhatsApp Messenger

0.79

s





Developer: WhatsApp Inc.
Categoria: Social Networking


Descriere: WhatsApp Messenger is a cross-platform smartphone messenger currently available for iPhone and other smartphones. The application utilizes push notifications to instantly get messages from friends, collea…


Dimensiunea aplicatiei este: 10.7 Mb


16 COMENTARII

  1. Aplicatiile astea nu sunt un substitut pt telefonia mobila. Daca nu ai o conexiune de internet, nu le poti utiliza. Iar ca sa stai in preajma unui router wifi, nu inseamana ca mai ai mobilitate.

  2. Nu reusesc sa-i dau de cap la Viber, am incercat cu 2 prieteni, unul cu Android altul cu 4S. Cel cu Android il avea deja, si ma vede in lista dar nu ma poate apela deoarece ii zice ca eu ar trebui sa updatez aplicatia, desi e ultima, iar cel cu 4S nu ma vede. Mentionez ca eu nu-i vad pe niciunul in lista. Am primit SMS-ul de confirmare la inregistrare, ca si ei 2, dar nu-mi apare in lista niciunul. Imi apare intr-una Syncing Contacts. A verificat careva aplicatia si-i merge?

  3. @Razzvan, problema voastra este de la operator, respectiv unul sau mai multi dintre voi are internet de la Vodafone. Dupa cum stim, desteptii aia blocheaza aplicatiile de tip VOIP, iar daca vrei neaparat, trebuie sa achiti o taxa de 4 euro. Altfel Viber e super, platform independent si se aude crystal clear. Bafta la reziliere…:)

  4. @Yankerson: mda.. ai fost foarte util mersi, nu mi-ar fi trexcut prin cap.

    @Luci: se poate sa ai dreptate, (defapt sigur), ca am auzit de chestia asta da uitasem. Toti 3 avem la Vodafone.

    Deci e buna de sters.

  5. @real_gauge: Dar aia care nu le cumpara la pret subventionat? Majoritatea sunt cumparate de la bisnitari. Aplicatiile astea sunt pentru cei care vor alternative, pentru cei care calatoresc mult, etc. Multi operatori ofera putine minute nationale, de exemplu, si daca ai optiunea de a folosi altceva in afara lor, eu spun ca e ok.
    A da, merita mentionat da daca folositi Vodafone fie platiti mai multi bani pe internet, fie uitati de libertate pentru ca ei sunt singurii din Romania care blocheaza serviciile VoIP.

  6. Sunt si alte doua alternative : Voceonline de la Romtelecom si Digioriunde de la RDS. Astea sunt bune deoarece interlocutprul nu trebuie sa aibă iPhone . E un avantaj imens . Si in plus va zic din experiența ca rezolvi si sarcinile de serviciu sau vb. cu familia când ești plecat. Merita de încercat iar cu o singura aplicatie de Voip îmi ciolan imediat ambii provideri de telefonie .

  7. Degeaba daca nu ai cu cine sa vorbesti prin VoIP. Desi am date mobile de 9 GB pe luna la un operator si 4 GB la alt operator(abonamente de voce mobila) nu am pe cine suna pentru ca nu sunt inca foarte populare pentru romanasul nostru.

    Plus de asta, mobilitate iti ofera doar operatorul de telefonie mobila, asa ca e tot pe acolo. Costul e cam acelasi 500MB ~= 1000 minute prin VOiP, ori la un abonament la care ai 500 MB, sigur ai si 800-1000 de minute/mesaje, asa ca e mai comod apelul prin reteaua mobila.

    Aplicatiile astea sunt extrem de bune pentru cei care au doar un iPod touch.

  8. eu folosesc viber pentru MMS ori pentru persoane ce sunt in alta retea. Dupa parerea mea viber e cel mai bun, poti trimite text, poze, poti suna

  9. Apelurile video prin skype se pot efectua doar de la iphone la iphone sau alt smartphone? De pe iphone pe PC nu vad interlocutorul…

  10. Cum de aţi uitat Vippie? Merge şi pe cele mai slabe telefoane Android. Are setări pentru video call. Este cel mai bun. Încercaţi VIPPIE. 🙂