Repozitionarea portului audio in iPhone 5 si iPad Mini va fi o mare problema pentru utilizatori si producatorii de accesorii

  Chiar daca unii nu cred in zvonuri, in momentul de fata devine din ce in ce mai sigur faptul ca iPhone 5 si iPad Mini vor avea repozitionat portul audio de 3.5mm. Practic Apple doreste sa repozitioneze acest port la baza dispozitivelor, asa cum il regasim in iPod Touch si in imaginea de mai sus observati cat de mult conteaza schimbarea. Practic noi nu vom mai putea tine chiar atat de usor terminalul cu mana stanga, de exemplu, deoarece in acea parte veti avea introduse castile, insa pozitionarea sa acolo va face oarecum dificila incarcarea.

  Daca vorbim despre accesorii, atunci trebuie avut in vedere faptul ca producatorii au o munca dificila in fata pentru ca vor trebui sa gandeasca accesoriile astfel incat ele sa prmita introducerea castilor in acel port. Carcasele cu baterie externa vor trebui regandite pentru ca acum ele vor avea o noua gaura la baza, altfel utilizatorii vor trebui sa aleaga intre a incarca iPhone-ul si a asculta muzica, de exemplu. Utilizarea castilor va obliga totodata sa introduceti terminalul cu “capul in jos” in buzunar pentru a nu distruge in timp cablul castilor si probabil unii vor fi jenati de noua pozitie atunci cand joaca anumite jocuri.

  Probabil pentru Apple repozitionarea are o explicatie logica si probabil antenele GSM/Wi-Fi/Bluetooth vor fi mutate in locul portului audio, insa unii utilizatori se vor obisnui greu cu aceasta schimbare. N-as putea spune de pe acum cat de mult va conta pentru mine repozitionarea, insa vor fi destul nemultumiti.

  Voi cum priviti aceasta schimbare?