Iata ce servicii a inclus Apple in iOS de la lansarea sa si pana in prezent

  Lansarea iOS 1 a adus terminalului iPhone un sistem de operare nou, simplu si cu destul de putina functionalitate, insa acest lucru era normal avand in vedere ca Apple abia atunci incepea sa revolutioneze smartphone-ul. La acea data iOS 1 oferea utilizatorilor YouTube, Google Maps, Google Search, vremea/informatii despre bursa si optiunea de a efectua cautari prin Yahoo!, iar pentru majoritatea utilizatorilor totul a fost de ajuns. Pe masura ce iOS 2 si 3 au iesit pe piata, Apple si-a indreptat atentia catre App Store, aplicatii si mai putin spre implementarea unor servicii noi.

  Incepand cu iOS 4 Apple a ales sa implementeze Bing pentru cautari, insa nimic mai mult pe partea de servicii. iOS 5 putea sa aduca integrarea Facebook, insa in schimb a adus integrarea Twitter-ului, Siri si integrarea serviciilor Nuance, WolframAlpha si Yelp. In iOS 6 Apple va renunta la Google Maps si YouTube, insa va include pentru utilizatori un nou serviciu de navigatie, va integra suportul pentru reteaua de socializare Facebook, va permite efectuarea de cautari pe motorul de cautare Weibo si in SUA va include Yahoo Sports si Rotten Tomatoes.

  Graficul de mai sus prezinta cat se poate de bine ce a implementat Apple in iOS si ce va scoate incepand cu iOS 6, insa scoaterea Google maps si a YouTube-ului s-ar putea dovedi a fi o miscare ce ar putea convinge multi sa renunte la paltforma iOS.