RCS & RDS se pregateste pentru participarea la licitatia privind retelele 4G din Romania


RCS & RDS, una dintre cele mai mari companii autohtone si unul dintre operatori romani de telefonie mobila, se pregateste sa participe la licitatia pe care Guvernul Romaniei o va organiza pentru retelele 4G LTE. Se pare ca, cei de la RCS & RDS ar fi imprumutat deja 25 de milioane de euro de la o banca romaneasca, suma care ar fi necesara pentru inscrierea in licitatie. Toti cei interesati trebuie sa trimita o scrisoare de garantie care sa includa si jumatate din pretul de pornire al frecventelor pentru care se liciteaza, iar in cazul RDS-ului vorbim despre un pret de pornire de 50 de milioane de euro.

RCS&RDS, unul dintre cei mai mari operatori telecom din Romania, controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari din Oradea, a contractat pe 9 august un imprumut de la Citibank Romania, cel mai probabil pentru a putea participa la licitatia de spectru radio organizata luna viitoare de Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANCOM). “RCS&RDS si Citibank (…) estimeaza ca suma pentru care aceasta ipoteca mobiliara este constituita este de 25 de milioane de euro, reprezentand suma maxima a facilitatii, la care se adauga dobanda si orice alte costuri si cheltuieli datorate”, conform documentului citat.

  Stiam deja ca Orange, Vodafone si RDS vor participa la aceasta licitatie, nu se stie deocamdata daca operatorul Cosmote va participa, insa viitorul se anunta interesant pe piata telefoniei mobile din Romania. Din pacate e putin probabil ca iPhone 5 sa fie compatibil cu retelele 4G LTE din Romania, insa operatorii estimeaza ca abia prin 2014 vor reusi sa ofere publicului acces al ele.