Apple breveteaza un sistem care absoarbe socurile la care pot fi supuse componentele interne ale unui iDevice

  Recent companiei Apple i-a fost inregistrat un brevet de inventie care descrie o tehnologie prin care componentele interne ale iDevice-urilor, inclusiv ecranul, ar putea fi protejate cu un material vascoelastic. Materialul poate fi montat in jurul componentelor interne sau chiar deasupra ecranului si in cazul unui impact acesta absoarbe macar partial o parte din socul la care sunt supuse respectivele componente. Materialul ar putea fi prezentat si ca o solutie de inlocuire a Gorilla Glass, ori poate de intarire a rezistentei ecranului la lovituri, insa deocamdata el este prezentat doar intr-un brevet de inventie.

An electronic device may be surrounded on all sides by material operative to absorb a shock to the electronic device component. 

  Materialul nu ar fi capabil sa protejeze terminalul si componentele impotriva unor socuri puternice, insa din pacate nici in momentul de fata iDevice-urile nu au parte de foarte multa protectie. Daca Apple va folosi vreodata un asemenea material in iDevice-urile sale e greu de spus, insa este bine de stiut ca inginerii companiei lucreaza la imbunatatirea sistemelor care ne protejeaza terminalele mobile.