Samsung spune ca vanzarile “minuscule” ale Samsung Galaxy Nexus nu afecteaza cota de piata a iPhone-ului

  Compania Apple a afirmat, in procesul american intentat de cater Samsung, ca terminalul Samsung Galaxy Nexus a copiat functii ale iPhone-ului numai in ideea de a fura o parte din cota de piata a smartphone-ului produs de catre Apple. Drept aparare la aceste acuzatii, avocatul Samsung sustine ca in 6 luni de zile compania coreeana a vandut terminale Galaxy Nexus in valoare de 250 de milioan de dolari, iar aceste vanzari “minuscule” nu se compara cu cele 16.5 miliarde de dolari generate de vanzarile inregistrate de iPhone intr-un singur trimestru fiscal.

Samsung, sought to steal market share by selling a Galaxy Nexus phone that copies a feature that makes the iPhone’s Siri virtual personal assistant so compelling, Apple Inc. told a U.S. appeals court. “This was the beat-Apple strategy,” Apple lawyer Mark Perry of Gibson Dunn, said yesterday in arguments before the U.S. Court of Appeals for the Federal Circuit in Washington. “This was the top of the line, Cadillac phone they trotted out to compete with the iPhone.” Samsung lawyer John Quinn said Apple, which has the biggest share of the U.S. market, wasn’t harmed by the “minuscule” sales of the Galaxy Nexus, so there’s no threat if the phone remains on the market. Apple reported that it sold $16.2 billion worth of iPhones in the third quarter ended June 30. By contrast, Quinn said, Samsung sold $250 million of the Galaxy Nexus device in the first two quarters it was on the market.

  Apple incearca sa scoata dispozitivul de pe piata, insa cei de la Samsung se apara spunand ca au avut vanzari slabe cu acest dispozitiv, iar startegia lor pune in discutie numerele mari de vanzari prezentate de analisti. Desi vorbim aici doar despre piata din SUA, Galaxy Nexus ar fi acaparat doar 0.5% din piata americana si avand in vedere ca vorbim despre un terminal promovat si de Google, dispozitivul nu pare a fi avut succesul pe care multi il prezentau.

  Apple spune ca Samsung a copiat in Galaxy Nexus o tehnologie pentru cautari unificate in iOS, iar in SUA terminalul a fost scos temporar din vanzare in baza unei decizii a unei curti. Acum Apple incearca sa impuna o interdictie permanenta de vanzare, insa este prematur sa spunem daca va reusi sau nu sa faca acest lucru.