iPhone 5, ecranul de 4 inch si cat de “usor” il vei utiliza cu o singura mana

Noul iPhone 5 cu ecran de 4 inch este prezentat ca fiind cu aproximativ 10 mm mai inalt decat iPhone 4S, adica la fel de inalt precum terminalul Samsung Galaxy S II pe care coreenii l-au lansat anul trecut. Comparand specificatiile terminalului Samsung, pe cele ale iPhone 4S si pe cele care se presupune ca vor fi pentru iPhone 5, ajungem la concluzia ca noul iPhone si Galaxy S II-ul vor fi exact la fel de inalte, masurand 125mm. In imaginea de mai sus a fost comparata “raza de actiune” in care un utilizator poate folosi ecranul unui smartphone tinandu-l intr-o singura mana si observati ca iPhone-ul este perfect conceput pentru asa ceva, dar Samsung Galaxy S II-ul nu.

Daca iPhone 5 va avea 125 mm inaltime, atunci acea raza perfecta de actiune nu se mai aplica in cazul sau deoarece va fi mai inalt decat iPhone-urile precedente si atingerea colturilor superioare a ecranului/a marginilor nu va fi atat de simpla. Este adevarat ca iPhone 5 nu este la fel de lat precum Samsung Galaxy S II si utilizarea sa nu va fi la fel dificila, insa nu va fi la fel de usoara ca acum. Practic veti putea atinge marginile ecranului cu degetul chiar daca tineti terminalul cu o singura mana, insa ar fi bine sa va obisnuiti cu gandul ca s-ar putea sa trebuiasca sa utilizati iPhone 5 cu 2 maini daca aveti mana mica.

Avand in vedere ca pana acum toate informatiile despre iPhone 5 indica faptul ca el va fi cu 10 mm mai inalt decat iPhone 4S si va avea in final 125 mm inaltime, ar trebui sa va obisnuiti cu imaginea de mai sus deoarece partea dreapta se va aplica in proportie de 50% si la noul iPhone. Am spus ca Galaxy S II-ul este greu de utilizat cu o singura mana, terminalul a fost numit “paleta de ping pong” si cam acelasi lucru va fi valid pentru iPhone 5, dar lumea il va cumpara chiar si asa.