Clueful App te ajuta sa afli modul in care acceseaza aplicatiile din App Store informatiile din iDevice-ul tau

  Acum cateva luni de zile v-am spus ca BitDefender, celebra companie romaneasca dezvoltatoare de solutii antivirus si nu numai, a publicat in App Store o aplicatie numita Clueful. Acea aplicatie analiza tot ceea ce fac aplicatiile din iDevice-urile voastre si era capabila sa va spuna care dintre ele logheaza informatii despre locatii, trimit informatii catre dezvoltatori, plus multe altele. Desi Apple a publicat initial aplicatia in App Store, dupa cateva luni de zile compania s-a razgandit si a retras-o, iar utilizatorii au ramas fara un utilitar necesar care ii ajuta sa afle rapid cum acceseaza/utilizeaza aplicatiile informatiile din iDevice-urile noastre.

  Pentru ca aplicatia Clueful nu a mai fost publicata in App Store, cei de la BitDefender s-au gandit sa faca o platforma online prin care sa puna la dispozitia utilizatorilor acelasi tip de informatii despre aplicatiile din App Store. Vorbesc despre o aplicatie web disponibila pe cluefulapp.com, aplicatie care poate fi accesata de pe iDevice/PC-uri si va pune la dispozitie toate informatiile esentiale despre felul in care folosesc aplicatiile informatiile din terminalele voastre. Aplicatia web are o baza de date cu informatii culese despre foarte multe aplicatii din App Store si folosind motorul de cautare disponibil in ea puteti afla daca aplicatiile din terminalele voastre, sau cele pe care doriti sa le instalati, culeg date despre locatii, logheaza alt gen de informatii, pot afisa reclame, cripteaza/nu cripteaza datele, plus multe altele.

  Cei de la BitDefender au o baza de date extrem de bine gandita care este foarte utila pentru toate persoanele care vor sa aiba toate informatiile protejate. Daca faceti parte din aceasta categorie de persoane, atunci accesati aplicatia web urmand acest link, adaugati-o in HomeScreen-ul vostru si inainte sa instalati o aplicatie din App Store verificati-o sa vedeti cum acceseaza informatiile voastre. Daca nu intelegeti informatiile oferite pentru fiecare actiune a aplicatiei, atunci accesati meniul Details si acolo cei de la BitDefender v-au pus la dispozitie explicatii detaliate pentru fiecare dintre actiunile listate pentru aplicatii.

  Clueful nu pare sa mai revina in App Store, insa nici nu este nevoie deoarece acum aveti o metoda mult mai simpla si mult mai utila de a afla cum functioneaza aplicatiile pe iDevice-uri.

Aplicația Clueful, retrasă de Apple din AppStore, revine sub forma unei platforme web

BUCUREȘTI, 27 august 2012 – Clueful, software-ul de securitate care ajută posesorii de iPhone să recunoască aplicațiile ce încalcă intimitatea, se întoarce. Clueful – ’the web app’ este o platformă web ce emulează aplicația lansată inițial pe sistemul de operare iOS și retrasă din App Store, în urma deciziei Apple. Bitdefender confirmă astfel intenția de a-și extinde portofoliul de produse pentru monitorizarea privilegiilor aplicațiilor.

Disponibil gratuit pe http://www.cluefulapp.com, noul Clueful adaugă funcționalități extinse, utilizatorii putând să verifice gratuit online, toate privilegiile aplicațiilor pe care le au deja pe iPhone sau pe care intenționează să le instaleze. Astfel vor putea fi identificate soft-urile neglijente cu parolele sau cu datele de autentificare, cele care urmăresc nemotivat locația posesorilor de iPhone, citesc și utilizează lista de contacte sau calendarul ori epuizează bateria telefonului. De asemenea, utilizatorii vor putea ști dinainte ce aplicații le afișează reclame și care le monitorizează comportamentul de utilizare a telefonului.   

În afară de informațiile disponibile pe site, utilizatorii pot adăuga comentarii despre experiența proprie cu programele software dezvoltate pentru iPhone.

’’iPhone-ul este un dispozitiv extrem de personal, pentru că stochează volume foarte mari de informații private valoroase pentru cei care știu să le monetizeze. O aplicație cu facilitățile Clueful este mult prea utilă și furnizează informații mult prea importante pentru utilizator a sta departe de public. Vom reveni curând și cu alte vești legate de Clueful’’, spune Cătălin Coșoi, Chief Security Researcher la Bitdefender.

Liderul pieţei locale de soluţii antivirus va continua să lucreze cu Apple pentru a aduce aplicația Cluful inițială din nou în App Store.