Samsung Galaxy Note II cu ecran de 5.5 inch este lansat pe piata pentru a se lupta cu iPhone 5(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pdMIn5WThGo[/youtube]

  Astazi copiatorii Samsung a lansat pe piata terminalul Galaxy Note II cu ecran de doar 5.5 inch. Dispozitivul are un quad-core de 1.6 GHz, ecran Super AMOLED de 5.5 inch cu rezolutie 1280 x 720, 2 GB RAM, si o baterie de 3100 mAh. Desigur ca Samsung promoveaza si stylus-ul de care toata lumea a incercat sa scape si desigur ca fata de Note 1, Note 2 are hardware mai bun care poate va reusi intr-un final sa ruleze Android 4.1 fara lag-ul si problemele pe care le avea versiunea anterioara. Partea interesanta este ca in evenimentul de prezentare a Note-ului Samsung a pus accentul pe creativitate, o creativitate care este renumita la nivel mondial.

  La final ma intreb daca Samsung va livra telefonul cu tot cu posete pentru barbati si femei.

UPDATE: Cei de la Engadget au facut si o comparatie intre Note I si Note II, iar eu va las pe voi sa descoperiti ce a “inovat” samsung la terminal.

60 COMENTARII

  1. telefonul este epic din toate punctele de vedere, si nu iteleg de ce romanii ( doar romanii ) se vaieta despre dimensiunea telefoanelor…deci hai sa nu ne mai comportam precum copii aceia rasfatati.
    Si ce daca e prea mare, marimea este cea care conteaza peste tot
    P.S. Pun pariu ca galaxy note III o sa vina cu ecran de 5.8 sau chiar 6 inchi, insa cu o rezolutie mult mai mare.
    Bravo Samsung! RESPECT!

  2. @anonymus .-.: E epic de mare, da :))))) In rest.. same old shit intr-o carcasa mai mare care are stylus, nimic nou, nimic CREATIV.
    @lucianian: Nu e, are hardware mai bun ca quad-core-ul din S3 nu ruleaza chiar fluent Android-ul, deci e nevoie de mai multa putere de procesare ca sa mearga mai prost.
    Ia ce inovator e, deci camera frontala mai slaba, mai putini pixeli per inch, insa are 2 GB RAM si procesor mai rapid, yeah.

  3. Poata il livreaza impreuna cu cate un sac de rafie…Ma intreb unde o sa ajunga astia peste 10 ani? La Galaxy Note 20 cu ecran de 21″?!?!?!

  4. @anonimus – marimea este cea care conteaza peste tot? :)))
    Sincer eu daca as fi Tim Cook nu as ma modifica niciodata viitoarele terminale iphone mai mari decat actualul iphone 4 si 4s.Trebuie imbunatatit hardware-ul , nu dimensiunea lui

  5. @zao: mi se pare bizar faptul că seamănă cu un Galaxy S III steroidizat, iar ceea ce se prezintă a fi noul iPhone este tot un iPhone 4S puțin mai mare. Observi similitudinea?
    Legat de stylus, chiar mi-ar plăcea ca aplicația Notes de pe iPad să poată fi utilizată cu unul (în ideea că pot să schițez idei, să iau notițe sau chiar să folosesc aplicația pe post de notebook, iar să poți face marcaje pe pagini web, pe fotografi, etc, Samsung are o idee interesantă cu Tab-urile).

  6. la acest capitol sunt de acord cu tine @Zaone, insa bateria este chiar impresionanta, plus ca un ecran asa mare este bine venit.

  7. @Rundown: In iPad 3 trebuie procesor quad, in iPhone doar dublu RAM, atat. Nu e nevoie de quad-core in iPhone ca nu e Android sa nu-l poata duce.
    @Daniel: Ok, pe iPad mai merge, dar pe telefon? Ne intoarcem in 2005?
    @anonymus .-.: E impresionanta pe hartie, la ecranul ala nu se va simti vreo imbunatatire fata de Note 1.

  8. Este pur si simplu superb. Am ramas socat de specificatii. Cand apare pe piata l-am si comandat. Desi recunosc o sa-mi fie dor de iPhone 4S, Galaxy Note 2 este impresionant!

  9. Daca vrei folosesti stylusul, daca nu, nu. Nu ne intoarcem in 2005 cand stylusurile erau folosite
    facute special pt. ecrane rezistive.

  10. @anonymus .-. aici nu e forumu fanilor samsung si android,aici sunt doar fanii apple,tu dute pe yoda.ro ca acolo se comenteaza aiurea cat vrei

  11. hei Zaone, ma gandesc sa achizitionez un Samsung Galaxy player 5.8 inchi, ma deranjeaza un singur lucru…la un asa ecran rezolutia este doar qHD, crezi ca diferenta vizuala este foarte mare intre galaxy sII si acest player?…adica daca poti sa distingi atat de usor pixelii?

  12. Daca iPhone 5 va arata exact ca un telefon de birou veti spune :wow,ce marfa…oricum o sa fie o porcarie de 4S cu un ecram mai mare,pardon:mai inalt…asa ca nu vad de ce atata ostilitate fata de samsung care tot timpul vine cu ceva nou…respect pt samsung…

  13. Da, am vazut poza cu Kte Upton care le-a dat-o alora de la Samsung a mers la un eveniment Samsung cu un iPhone. Cineva de la PR a suferit mult.
    @Costi: Istoria sugereaza faptul ca va fi ceva important. Realitatea ar putea fi dezamagitoare.

  14. Este un telefon bussines. Stylus-ul ala e pentru cei ce vor mai mult de la un telefon decat facebook si a suna pe cineva. De ce sa nu fac schite, grafice, desene direct pe telefon cand tot timpul caut un pix si o foaie?
    Si tot timpul, dar tot timpul e bine sa ai mai mult ram si putere de procesare. Pe Ipad chiar am nevoie de ceva mai bun cand deschizi fisiere de dimensiuni mai mari prin Autocad WS sau pdf-uri. Ca sa nu mai zic de Safari cand ai multe tab-uri deschise sau streaming.
    Voi renunta la unul din Iphone-uri pentru un Note 2. Arata f bine si are f multe lucruri utile si scap de sincronizarea aia stupida cu Itunes-ul.
    Sa vad cu ce “inovatii” senzationale, incredibile, fantastice vine Iphone-ul 5 ca de ceva timp vad chestii noi numai pe la Samsung, Htc sau Nokia. De vreo 2 ani Apple nu a adus nimic inovativ ( vezi 4s-ul, the “NEW” Ipad si ultimul Macbook retina).

  15. sunt de acord @Madalin…pe langa asta cate telefoane au quad core la 1.6 ghz? Acum inteleg de ce apple ii poarte pe samsung prin procese, le e frica de ei, au devenit prea puternici samsung, si o sa devina mult mai puternici 😉

  16. @zaone. Ce intrebare simpla!
    Stylus-ul cu ecran capacitiv, gesturile care poti sa le faci cu el, Este un feature f util pentru domeniul in care lucrez si nu numai. Sunt niste aplicatii care necesita exactitate pentru un ecran relativ mic ( fata de o tableta ) si dupa cum ziceam mai devreme: poti sa desenezi, sa faci schite, sa te joci.
    Dupa cum ziceam, depinde cu ce te ocupi. Pentru facebook si telefonie, e f bun un Iphone. Daca vrei sa faci ceva mai mult, ai nevoie de un ecran mai mare si un stylus. Nu sunt anti-Apple, mentionez ca am prin casa vreo 6 dispozitive cu mar. Stiu ca primul Note nu rula Android-ul perfect, dar acum, cu 2 gb de ram si procesor Quad, cred ca se schimba treaba si abia astept sa il testez.

  17. Sunt de acord cu @Anonymus care este de acord cu @Madalin:)))Sunt curios ce inovatii senzationale si fantastice va aduce iPhone 5…Sunt unii oameni precum Zaone pt care nu conteaza decat iPhone,parca ar fii singurul tel din lume,este destul de bun,nu contest asta,dar sunt multe telefoane mai bune la ora actuala,un ex ar fii Samsung Galaxy S3…poate cel mai bun la ora actuala…Dar unii nu vor sa recunoasca ca sunt si telefoane mai bune decat iPhone care a scos un model pe an si odata la 2 ani in loc sa vina cu un tel nou au mai pus un S in coada si gata,a mai trecut un an….se pare ca anul asta vom avea parte de un 4S2:))

  18. @Doru: Nu conteaza doar iPhone, dar nu am gasit altul care sa fie indeajuns de bun incat sa ma motiveze sa il schimb. S3 nu are nimic inovator, a il cumpara in detrimentul iphone-ului tine doar de posibilitatea de a vedea imaginile pe ecranul mai mare, in rest nu ai vreun avantaj.
    @Madalin: Da, ar fi bine sa ruleze Android-ul perfect, ca are hardware apropiat de cel al unor laptop-uri. Daca nici asa nu zboara Android-ul, e clar ca e un sistem de operare extraordinar de prost gandit.
    Uitandu-ma la clip am sesizat ca Android-ul ala nu ruleaza foarte bine pe el. La activarea meniului din film, la deschiderea/utilizarea aplicatiei de scris si la accesarea ecranului de iconite are un anumit lag in cateva momente. Desi e 4.1 Jelly Bean, tot slab se descurca.

  19. @zaone. Nici produsele Apple nu sunt perfecte. Ipad-ul 2 mai are lag cateodata, sta si se mai gandeste destul de mult cateodata pe internet, mai da crash la niste aplicatii, iar Autocad-ul WS il cam dovedeste.
    Si hai sa fim corecti, 3.5 inch era f ok pentru 2007. Consider ca unul de 4.5 inch chiar nu e nicio problema.
    Am vazut cum ruleaza S3-ul Android-ul si am ramas impresionat. Totul instantaneu. Peste prima generatie de Note si S2, numai ca nu e prea pe gustul meu design-ul. Dar Note-ul 2 pare mai frumos si ii sta bine pe alb. Poate il imperechez cu un Iphone 5 daca vine cu ceva interesant.
    Btw: sper sa ne surprinda Apple cu un alt design decat cel speculat si pozat pe ascuns pana acum. As rade de toate discutiile de pana acum pe baza design-ul care nu prea a convins pe multa lume din cate am citit pe forum.

  20. De ce ne trebuie un quad core sa jucam angry birds si sa ne uitam la un filmulet pe youtube? 🙂 Cati dintre voi chiar fac munca “hardcore” pe un telefon ? Abea astept sa vad cum se misca angry birds pe un hexa core 🙂

  21. @zaone. Eeeee, asa se mai intampla cand ai pe telefon multitasking adevarat. Cand rulezi un film 1080p si deschizi alte aplicatii si pe un calculator bun tot mai sacadeaza.
    Chiar e f cool ideea de a putea benefia de ecranul imens pentru a vedea un film si de a scrie un mail, a sta pe mess/facebook sau de a naviga pe interent. Cu toate ca mai frameaza. Asta chiar e f tare sa poti face. Hai, recunoaste!

  22. Da… Deci daca note 2 nu e departe de note 1, atunci cat de evoluat este iPhone 4S fata de 4, iesind dupa 16 luni, si reprezentand UNICUL smartphone al Apple??? Cu pasii acestia sunt sigur ca Apple va pierde in viitorul apropiat multi fani. Acum 2 ani iPhone 4 era cu mult peste ce oferea Galaxy S-ul, acum iPhone 5 va fi sub S3, sunt sigur. Apropo, fratele meu si-a instalat MIUI-ul pe S3 si merge impecabil, iar daca iPhone 5 nu va avea cel putin 4 inch, imi voi lua S3, pentru ca dupa iPad, iconitele pe iPhone par prea mici si inghesuite.

  23. @zaone: iphone 5 ce aduce inovator? Lipsa Google Maps si Youtube?

    Sa ma anunti si pe mine deca peste 10 ani o sa avem street view la mine pe strada din partea Apple.

  24. Nu e ceva foarte inovativ intradevar dar pt cei car vor sa se exprime:)) prin desene ca creeze ce ii place e bun… e un fel de smarthphone pt pasionati in desenat e frumos dar nu cred ca o sa vanda mai mult ca note 1 deoarece gs3 e foarte apropiat de note2 ca marime…

  25. eu detin samsung galaxy sII, ma gandesc sa-i cumpar un frate mai mare, ma gandeam la galaxy note II, dar bugetul meu este destul de limitat, asa ca astept sa apara samsung galaxy Player cu ecran de 5.8 inchi…un device il tin pentru filme muzica si jocuri, iar unul pentru telefonie, net etc.

  26. Frumos, dar pacat ca are android. Quad core 1.6, 2 gb ram, 5.5 inch … overkill, va fi bun ca telefon fix. Diferenta intre Apple si Samsung nu tine de hardware.
    P.S. Circula o noua vorba: “vezi ca iti suna farfuria”

  27. Nici nu il poti tine in mana, il bagi in buzunar si daca trebuie sa te apleci dupa ceva si uiti de telefon ori il rupi in buzunar ori iti rupi buzunarul in sine

  28. Zaone cum sa zici ca Android .. esti tu asa de destept incat sa poti afirma asa ceva.. Uitete la Android 4.1 pe care si Iphone 2 il poate rula .. poate oare iphone 2 sa ruleze IOS6!? fara lag-uri ?!

  29. Hmmmm… Din ce am vazut pe aici majoritatea + ce mai cunosc si eu lume.. Zic la un tel cu android .. Are quad frate.. Njdemii de gb de ram… N-are rost.. Pe asta il luam… 😐

  30. @IM Back: Scuza-ma, este vreun terminal Android vechi de 3 ani care sa ruleze vreodata Android 4.1, asa cum face iPhone 3GS cu iOS 6? Nu, ok, lasa trollareala.
    @OPici: Trolls.
    @anonymus .-.: O tableta ce are?
    @Victor Bulgar: Dap, Apple moare, in fiecare an spuneti ca moare, dar in fiecare an face mai multi bani.
    Reveniti-va, ceea ce face Apple este foarte bine pentru consumatorii sai si nu numai. Rad de fiecare data cand vad pe cineva ca tot anunta moartea Apple pentru ca Samsugn lanseaza 30 de terminale pe an. Asta nu e o politica buna, peste cativa ani veti vedea de ce.
    @Madalin: Dap, la quad-core de 1.6 GHz si 2 GB RAM lag? Hai, gasiti scuze pentru un mastrodont cu hardware de laptop care are lag :)))))

  31. @Zaone WTF tu chiar nu vezi sau iti place sa promovezi ignoranta. Cu ce mari inovatii a venit Apple pe piata in ultimii 2 ani? Cu Siri care merge total anapoda? Sau poate cu camera revolutionara de pe 4S care face niste fotografii de toata jena in lumina artificiala sau in medii intunecate? Bati campii cu gratie spunand ca Samsung nu inoveaza; totul sta in detalii dar nu poti cere cuiva care foloseste doar ocazional un produs sa fie obiectiv, nu? Tine un S3 2 saptamani ca telefon principal si apoi mai vorbim. Ceva de genul Smart Stay cam ce crezi este inovatie sau si pe asta a patentat-o tot Apple? Poate nu iti trebuie dar flash-ul inca mai este de folos unora si un transfer de fisiere fara iTunes este si el mai ok nu? Nu ca asta ar fi inovatia Samsung dar cel putin sunt implementate in dispozitivele lor. Sa mai zic de arhicunoscutele probleme cu bateriile sau faptul ca nu poti nici macar sa iti pui un sunet de apel fara milioane de artificii tehnice care nu sunt la indemana oricui? Sau poate de un transfer de informatii prin bluetooth ca sa nu pomenesc de S-beam sau WiFi direct pe care Apple o sa le reinventeze si patenteze ca ulterior sa ne prezinte ceva revolutionar gen iTransfer sau mai stiu eu ce denumire pompoasa? Sper ca acest comentariu sa fie postat si privit strict ca o parere personala a unui utilizator de produse de calitate indiferent de firma ce le fabrica.

  32. @Thunderica: E adevarat, Siri nu e o inovatie, de aia s-au grabit toti sa il copieze, e doar o prostie fara sens. Camera de pe 4S e foarte buna, daca stii sa faci poze. Comparand-o cu cea a S3-ului sesizezi ca ori ecranul terminalului e muci, ori camera nu e buna. Bati campii cu Smart Stay-ul ala, l-am folosit, l-am dat prietenilor sa il foloseasca, nu a mers, e o prostie nu e inovatie. Flash-ul e mort, a decretat Adobe. Da, transferul de fisiere fara iTunes ar fi util, prin Bluetooth ar fi un plus dar nu ceva necesar. Problemele cu bateria tineau de soft, s-au rezolvat, Samsung a avut probleme similare si nu doar cu asta. Prefer sa nu pot pune un wallpaper miscator sau un widget decat sa am lag cand fac un scroll in Springboard. Mi-a placut totusi la S3 optiunea de a duce telefonul la ureche si a suna automat pe cineva cand esti in aplicatia Messages, dar asta e eyecandy, nicidecum o functie must-have.
    Vezi tu, tot ce ai spus mai sus ar fi avut un rost daca nu as fi utilizat un S3 pentru mai bine de o saptamana si nu m-as fi convins in legatura cu el. Poate ti-e greu sa crezi ca “inovatiile” Samsung sunt doar cuvinte pompoase scrise de echipa de marketing, asa cum face in general si Apple.
    Obiectivitatea nu are legatura cu faptul ca marketing-ul intuneca mintile unora 😉 Daca privesti obiectiv sesizezi ca “functiile inovatoare” din S3 nu sunt chiar ata de grozave pe cat le prezinta echipa de marketing si diferentele de performanta intre terminale sunt inexistente. Asta desigur daca testezi terminalele in paralel, daca te iei doar dupa ineptiile altora…

  33. Se vede treaba ca doina sti doina canti dupa cum spune o veche vorba romaneasca.
    1. Asistentul voval nu l-a inventat Apple.
    2. Folosesc un D5100 pt fotografii deci cred ca ,,ma descurc” si cu setarile extrem de ,,complexe ale 4S-ului.
    3. Ciudat la mine functioneaza Smart Stay si a functionat la toate cele 3 terminale pe care le-am avut.
    4. Flash-ul e mort; traiasca flash-ul. Parca am vazut pe aici intr-un articol de al tau azi dimineata utilizatori care se plangeau ca nu pot vedea un filmulet. Va mai trece cel putin un an pana vor fi toate site-urile optimizate html.
    5. De acord cu tine in ceea ce priveste marketing-ul.
    6. Lucrez chiar in telecomunicatii deci concluzia o tragi singur cu privire la testatul in paralel.

  34. @zaone Treaba cu Itunes-ul, ca nu poti sa transferi fisiere dupa bunul plac, este necesara! Cand am nevoie sa transfer ceva pe Ipad sau pe Iphone si ma grabesc sa plec undeva, trebuie sa iau un calmant mai intai si sa sper ca nu crapa Itunes-ul sau cine stie ce se mai intampla. Este foarte de r…ahat sincronizarea asta. Face figuri constant si Itunes-ul mi se pare cel mai prost program facut vreodata. Am vazut si un clasament pe un site de renume care imi sustinea ideea. Asta e cea mai mare problema cu Apple. Nu poti sa il folosesti cu adevarat si liber fara sa te pricepi un pic la calculatoare si chiar si atunci incepe sa te enerveze.
    Melodiile nu ma intereseaza ca am trecut de faza pubertatii sa imi sune telefonul ca ultimul hit stupid romanesc, dar un wallpaper sau o tema dinamica as dori, ca m-am cam plictisit de 5 ani de cand am Iphone-uri cu aceeasi interfata, pentru ca, sa fim realisti, mari schimbari fata de Iphone 2g nu s-au intamplat. Si le-a luat 5 ani sa faca un IOS stabil si fara lag-uri, si aici tot hardware-ul a ajutat. Amintiti-va cat de prost mergea GPS-ul pe Iphone 3g, de fapt aveai noroc sa iti gaseasca locatia si cate mii de bug-uri aveau primele 2-3 generatii.
    Inovatia la Apple de vreo 2 ani reprezinta cateva mici adaugiri la IOS, gen Siri care e inutil in 9/10 din lume, 4G-ul care nu se poate utiliza in 9,5/10 din lume, o camera bunicica. Macar sa fi pus si ei o sticla pe telefon mai rezistenta, ca sa nu dai pe reparatie cat un alt telefon nou.
    Chiar sper ca Iphone-ul 5 sa vina cu ceva util si interesant si sa nu arate cum se speculeaza si sa nu ajunga fanboy-i Apple niste hipsteri blocati in trecut (desi e pleonasm) cu telefoane Iphone retro sustinand ca ei nu au nevoie de toate plus-urile altor brand-uri.
    As pune si 32-core ca procesor pe mobil si 32 gb de ram. Tot timpul trebuie mai multa putere de procesare. More is better!

  35. 1. Eu nu am spus ca Apple a inventat Siri, am spus ca e inovatie, nu inventie.
    2. Nu am comparat 4S-ul cu un DSLR, nu am spus ca ar fi la fel de bun ca el.
    3. Ciudat, la mine nu. E drept ca nu l-am folosit numai intr-o camera inchisa, l-am folosit in aer liber. Daca nu merge decat in casa e perfect inutil.
    4. Da inca mai sunt unii dinozauri care folosesc flash, dar majoritatea au trecut deja la html 5 sau la standarde folosite si de iOS.
    Si eu am testat in paralel, acum daca tu ai avut alta experienta, e ok. Eu am avut-o pe a mea si nu ma mint/mint lumea de dragul unui produs. In testele mele iPhone 4S si S 3 deschid la fel de repede aplicatiile, fac la fel de repede poze, la incarcarea web S3-ul are un usor avantaj, deschid la fel de repede filme, inchid la fel de repede aplicatii, etc.

  36. Eu am fost un impatimit al iphone-ul dar dupa putina joaca pe s3 am renuntat si la iphone si la ipad si am trecut pe s3 si note10.1,si orice ati zice samsungul e mult mai UTIL si PRACTIC din toate punctele de vedere,si ca dim e super ok, dupa parerea mea un iphone cu un ecran de cel putin 4.5 inch si un ios mai permitiv ar fi ok pana atunci jos iphone

  37. Eu am fost un impatimit al iphone-ul dar dupa putina joaca pe s3 am renuntat si la iphone si la ipad si am trecut pe s3 si note10.1,si orice ati zice samsungul e mult mai UTIL si PRACTIC din toate punctele de vedere,si ca dim e super ok, dupa parerea mea un iphone cu un ecran de cel putin 4.5 inch si un ios mai permitiv ar fi ok pana atunci jos iphone

  38. Eu am samsung galaxy note 2 pot spune k nu stiu prea multe despre telefoane dar asta este fff bun …. I love it !!! Damn