Victoria Apple din procesul impotriva Samsung genereaza o crestere a revanzarilor de terminale Samsung si o scadere a pretului lor

  Nu stiu cine si-ar fi imaginat ca verdictul din procesul Apple vs Samsung va convinge multi posesori de terminale Android sa isi vanda terminalele, insa un popular website, care achizitioneaza terminale folosite, spune ca dupa terminarea procesului ar fi crescut cu 50% numarul terminalelor Samsung revandute. Aceasta crestere a terminalelor oferite spre revanzare a generat si o scadere cu 10% a pretului de revanzare a dispozitivelor, iar in imaginea de mai sus aveti prezentata diferenta de pret dintre doua terminale lansate in anul 2011.

Since the $1.05 billion verdict Friday — which found that Samsung infringed on six Apple   patents — customers of Samsung have been dumping their Android products on at least one major resale site. Gazelle.com reports a 50% increase in Samsung smartphones over the past three days, which has led to a 10% drop in prices for those devices. “Consumers seem to be jumping ship,” says Anthony Scarsella, chief gadget officer at Gazelle.com. “We expect this trend to continue, especially with this latest verdict.”

  Ambele telefoane sunt disponibile la pretul de 199$ cu un contract de 2 ani la AT&T, insa cand vine vorba de revanzare, preturile sunt extrem de diferite, iPhone-ul fiind de 3 ori mai scump. Aceasta diferenta de pret denota faptul ca produsele Samsung pierd extrem de rapid o mare parte din valoare imediat dupa ce sunt achizitionate si americanii se asteapta ca acest lucru sa continue in perioada urmatoare.