Apple modifica design-ul sistemului de cautari din App Store, imbunatateste algorimtii de cautare

  In cursul noptii trecute compania Apple a actualizat design-ul App Store-ului din iOS 6 beta 4 implementand o noua intefata pentru cautarea aplicatiilor disponibile in magazinul sau. Apple a inlocul clasicele tabele de rezultate pentru aplicatii cu un sistem de chenare, cards, in care avem afisat numele aplicatiei, rating-ul, un screenshot si butonul pentru instalare. Prin aceste chenare putem naviga folosind swipe-uri, dezavantajul constand in faptul ca pe iPhone putem vedea un singur chenar pe ecran, dar si in faptul ca o data ce ati trecut de primele 5 rezultate nu mai puteti reveni la ele.

  Noul design se regaseste atat pe iPhone, cat si pe tableta iPad, insa doar in cazul tabletei ar fi logica implementarea sa, pe iPhone el reprezentand doar o implementare proasta a unei idei interesante. Pe langa noul design, Apple a imbunatatit si algoritmii de cautare, a implementat sistemul Genius for Apps, a fost reactivata optiunea de a cauta podcast-uri care trebuie descarcate prin aplicatia Podcasts si a activat sistemul prin care sunt afisate aplicatiile descarcate de noi in trecut.

  Aceste modificari sunt deocamdata disponibile doar in iOS 6 beta 4 si nu le veti vedea in iOS 5. Exista posibilitatea ca design-ul sa se schimbe pana la lansarea finala a iOS 6 si eu sper ca Apple sa schimbe modulul implementat pentru terminale iPhone.